Nieuwe disposable verpakking Flex Keg voor wijn op fust

15-5-2015

De nieuwe disposable verpakking Flex Keg voor wijn op fust is een duurzame oplossing voor elke horecaondernemer. Het Zeddams Wijnhuis heeft een disposable fust ontwikkeld die volledig recyclebaar is en licht van gewicht.

Wijn van tap is bezig met een sterke groei in Nederland maar tot op heden wordt altijd gewerkt met stalen fusten. Volgens Eddie Kempers, bedenker van de nieuwe verpakking, werd het hoog tijd voor een disposable fust die volledig recyclebaar is en licht van gewicht. “Ten opzichte van de nieuwe Flex Keg had het stalen fust de nadelen van het gewicht, het retourneren met verrekening van statiegeld, kans op diefstal en de hoge co2 uitstoot met transport” zegt hij. “De noviteit Flex Keg werd geboren na twee jaar intensief onderzoek”.

De Flex Keg

De Flex Keg bestaat uit een stevige kartonnen verpakking met daarin een plastic vacuümzak van 20 liter. De verpakking is volledig van gerecycled materiaal. De Flex Keg weegt slechts 800 gram en is na gebruik in een paar simpele handelingen volledig plat te vouwen. De PET onder- en bovendeksel en de plastic zak gaan bij het plastic afval en het karton bij het oud papier. Sales Director Erik Zwart ziet enorme kansen voor de horeca; “De besparing op afval is enorm, er gaan 27 flessen wijn in de Flex Keg wat gelijk staat aan 8 tot 10 kilo aan glasafval!”

De wijn uit de Flex Keg

Zeddams wijnhuis levert de Flex Keg met een keuze uit 6 toegankelijke, herkenbare wijnen die ze zelf importeren uit Italië en Spanje. “Door dat de transportkosten uit deze landen laag zijn, zie je dat meteen terug in de prijs per liter. Dit gaat de horecaondernemer direct merken” zegt Zwart. In de Flex Keg blijft de wijn van constante kwaliteit, door de speciale verpakking is er geen kans op oxidatie en blijft de wijn tot 12 weken na openen nog perfect. Daarnaast is er nooit meer kans op kurk of andere onzuiverheden in de wijn. In de meeste gevallen is Flex Keg aan te sluiten op bestaande bier- en wijntap installaties maar is er geen Co2 of stikstof meer nodig! Zeddams wijnhuis levert tevens tapinstallaties welke twee weken op proef getest kunnen worden.

Website: Flex Keg

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.