Nieuw winkelconcept van Starbucks Pickup en Amazon Go

22-11-2021

  • Starbucks Pickup with Amazon GoStarbucks Pickup with Amazon Go
  • Starbucks Pickup with Amazon GoStarbucks Pickup with Amazon Go
  • Starbucks Pickup with Amazon GoStarbucks Pickup with Amazon Go
  • Starbucks Pickup with Amazon GoStarbucks Pickup with Amazon Go
  • Starbucks Pickup with Amazon GoStarbucks Pickup with Amazon Go

Dit nieuwe winkelconcept combineert de digitale en fysieke winkelervaring, waarbij de verbinding en het comfort van een Starbucks café wordt gecombineerd met het gemak van Amazon Go’s ‘Just Walk Out’ shop ervaring. Het nieuwe concept van Starbucks Pickup en Amazon Go in New York City op  59th street tussen Park & Lexington, werd geopend op 18 november 2021.

Leestijd: 4 minuten

De samenwerking

De winkel is een combinatie van een Starbucks Pickup en Amazon Go, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de vooruitbestelfunctie in de Starbucks app en Amazon Go’s ‘Just Walk Out’-technologie waarmee het makkelijk afrekenen wordt gecreëerd, naast een gemoderniseerde lounge met individuele werkruimten en uitgebreide tafels met stopcontacten en USB-poorten. De nieuwe winkel biedt het volledige Starbucks menu en een samengesteld assortiment eten en drinken uit de Amazon Go markt, inclusief vers bereide broodjes, lekkernijen van de bakker en snacks.

‘’De nieuwe Starbucks Pickup en Amazon Go is ontworpen om onze klanten een ervaring te bieden die gemak en verbinding biedt op een moeiteloze manier’’, zegt Katie Young, senior vicepresident van wereldwijde groei en ontwikkeling bij Starbucks. ‘’Ons doel met dit nieuwe winkelconcept is om onze klanten de mogelijkheid te geven om te kiezen welke ervaring voor hen geschikt is tijdens hun dag, of het nu gaat om het gebruik van de Starbucks- en Amazon-apps om onderweg eten en drinken te kopen, of dat onze klant besluit om in de lounge te blijven voor de traditionele ‘third place’-ervaring waar Starbucks bekend om staat.’’

‘’Amazon Go en Starbucks delen een gemeenschappelijke visie om innovatie winkelervaringen te bieden waarbij de klant centraal staat’’, zegt Dilip Kumar, vicepresident fysieke detailhandel en technologie bij Amazon. ‘’Klanten genieten van de moeiteloze winkelervaring die mogelijk wordt gemaakt door onze ‘Just Walk Out’-technologie bij Amazon Go, waar ze gewoon binnen kunnen komen, iets lekkers kunnen eten of drinken, en gewoon kunnen vertrekken en doorgaan met hun dag zonder in de rij te hoeven wachten om te betalen. We zijn enthousiast om nu Amazon Go’s ‘Just Walk Out’ shop ervaring en samengesteld assortiment van vers bereide etenswaren en dranken te delen met nog meer klanten op deze locatie  in New York, en we kunnen niet wachten om te horen hoe leuk klanten het vinden.’’

De Starbucks Pickup en Amazon Go experience

Starbucks Pickup-winkels accepteren voornamelijk bestellingen die via de Starbucks-app worden geplaatst voordat de klant in de winkel aankomt. Klanten kunnen hun bestelling plaatsen en betalen door de specifieke winkel met Amazon Go als gewenste locatie in de app te selecteren. Zodra de klant op de locatie arriveert, is de status van de bestelling zichtbaar op een digitaal scherm in de winkel te vinden. De klant kan vervolgens de bestelling rechtstreeks ophalen bij een Starbucks-barista.

Om de Amazon Go markt en de loungestoelen van de winkel te betreden, kunnen klanten de ‘’In-Store Code” in de Amazon Shopping app, Amazon One of een creditcard gebruiken en vervolgens winkelen op de Amazon Go markt zoals elke andere Amazon Go-winkel. Eenmaal binnen wordt alles wat klanten uit het schap pakken automatisch aan hun virtuele winkelwagentje toegevoegd. Alles wat ze terug op de plank leggen, gaat uit de virtuele kar. Wanneer een klant klaar is met winkelen, kan hij ofwel in de lounge gaan zitten om te genieten van een Starbucks drankje en eten of weer verder met de dag. Nadat de klant de Amazon Go markt heeft verlaten, heeft hij of zij binnen een paar uur toegang tot het betalingsbewijs.

Producten in the Amazon Go markt

De Amazon Go markt op deze locatie biedt een samengestelde selectie van klantfavorieten van zowel Starbucks als Amazon Go. Het aanbod omvat vers bereide salades, sandwiches, lekkernijen van de bakker en snacks die beschikbaar zijn voor ontbijt, lunch en diner.

Toekomstplannen van de samenwerking

Starbucks en Amazon Go zijn van plan om in 2022 extra winkels te opende in New York. Dit nieuwe winkelconcept sluit aan bij de strategie voor transformatie van het handelsgebied van Starbucks, die voortbouwt op de kracht van de digitale klantrelaties van Starbucks en de Starbucks-app om tegemoet te komen aan veranderende klantvoorkeuren. Die vaker kiezen voor gemak, hogere niveaus van mobiel bestellen en contactloos betalen, en kortere wachttijden in de rij. In het kort biedt het concept een handige digitale ervaring aangevuld met een gastvrije, gemoderniseerde omgeving op een ‘third place’. Klanten hebben de vrijheid om te kiezen welke ervaring voor hen geschikt is terwijl ze de dag doorkomen.

Starbucks in New York City

Het rijke erfgoed van Starbucks in New York begon in 1993, toen het bedrijf hun eerste winkel in de stad opende op Broadway en 87th Street. Starbucks blijft een mix van traditionele Starbucks café-locaties creëren met Starbucks Pickup-winkels en nieuwe relevante winkelervaringen. New York City blijft een plek waar Starbucks een scala aan ervaringen biedt, van de eerste Starbucks Pickup-winkel tot de grootse Starbucks Reverse Roastery New York in het Meatpacking-district.

Website: Starbucks Pickup & Amazon Go

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.