Nieuw initiatief van Airbnb | Global Office of Healthy Tourism

2-5-2018

  • Office of Healthy Tourism
  • Office of Healthy Tourism
  • Office of Healthy Tourism

Het nieuwste initiatief van Airbnb, het Office of Healthy Tourism, is onlangs gelanceerd met als doel vakantie hotspots te ontlasten en meer reizigers naar minder bekende, maar toch prachtige locaties, te lokken. Het Office of Healthy Tourism zal ook gebruikt worden om te kijken hoe technologie gebruikt kan worden op het gebied van reizen. Daarnaast zullen ze ook verantwoordelijk zijn voor de selectie en promotie van minder bekende bestemmingen. Naast de lancering van het kantoor geeft Airbnb data vrij die de voordelen van gezond toerisme voor gastheren, gasten en steden over de hele wereld aantoont. Ook hebben ze de oprichting van een adviesraad voor toerisme aangekondigd, die zal bestaan ​​uit leiders in de reisindustrie van over de hele wereld. Ze willen het type reis aanbieden dat het beste is voor zowel de bestemming, als hun inwoners en de reiziger.

Office of Healthy Tourism

Sinds het bedrijf 10 jaar geleden werd opgericht, hebben reizigers nieuwe bestemmingen en buurten ontdekt die afwijken van het typische toeristische pad, waardoor de economische voordelen van het toerisme voor kleine bedrijven en lokale inwoners overal ter wereld werden bereikt. Hierop voortbouwend zal Airbnb zijn inspanningen uitbreiden om door middel van partnerschappen, programma’s en evenementen, gemeenschappen economisch te versterken. Daarnaast willen stimuleren dat ook minder bekende plaatsen bezocht worden en ondersteunen ze milieuvriendelijke reisgewoonten met het Office of Healthy Tourism.

Chris Lehane, Airbnb’s hoofd van het wereldwijde beleid over Airbnb’s kantoor voor gezond toerisme

Het bedrijf is al begonnen aan een aantal initiatieven om gezond toerisme te bevorderen. Vorig jaar opende Airbnb-oprichter en Chief Product Officer Joe Gebbia het Yoshino Cedar House, een mijlpaal in een landelijke gemeenschap in Japan die langzaam aan het verdwijnen was als gevolg van een vergrijzende bevolking, een laag geboortecijfer en de uittocht van jongeren. Sinds de opening van het huis heeft Yoshino honderden gasten uit 32 landen ontvangen en zijn er 70 banen gecreëerd in dit kleine stadje. Het Office of Healthy Tourism blijft zich overal richten op plattelandsvernieuwing, van kleine dorpen in Italië tot het platteland in China. Dit om te helpen economische voordeel van toerisme naar gebieden te brengen die meer reizigers in hun gemeenschappen willen verwelkomen op een lokale, duurzame manier.

In een ander project om gezond toerisme te promoten, zal Airbnb in september 2018 samenwerken met de University of Cape Town Graduate School of Business om de ‘Africa Travel Summit’ te organiseren. Deze driedaagse top zal een aantal van de meest innovatieve denkers uit het hele continent samenbrengen om na te denken over hoe technologie kan helpen om achtergestelde gemeenschappen in Afrika een meer duurzame toerismevorm te geven. De top zal zich ook richten op het opbouwen van een veerkrachtig toerisme dat plaatsen kan ondersteunen in tijden van schaarste aan hulpbronnen.

Airbnb helpt gemeenschappen ook om grote evenementen op een duurzame manier te organiseren. Een onderzoek door The World Economic Forum na de 2016 Summer Games in Rio de Janeiro meldde dat de stad 257 hotels had moeten bouwen om voldoende kamers te hebben voor de golf van Games-deelnemers die in Airbnb’s verbleven. Voor de meest recente Winterspelen in Zuid-Korea, gebruikten 15.000 gasten Airbnb om het evenement bij te wonen – het equivalent van 7.500 hotelkamers.

Airbnb publiceert nieuwe gegevens over hun positieve impact over de hele wereld

Airbnb heeft gegevens uit 2017 vrijgegeven als onderdeel van een streven naar transparantie bij lokale overheden en om de voordelen van gezond toerisme te demonstreren. De gegevens in de Verenigde Staten laten bijvoorbeeld zien dat:

  • Airbnb-hosts verwelkomden reizigers uit meer dan 150 landen bij hen thuis.
  • In de VS verdiende de typische gastheer $ 7.296, en hij verhuurde zijn ruimte 43 nachten per jaar.
  • De VS verwelkomden vorig jaar 31 miljoen gasten en meer dan 38 miljoen reisden via de VS naar andere bestemmingen, waarbij ze offline verbindingen over de grenzen en culturen heen creëerden.

Check meerdere voorbeelden op de website van het Office of Healthy Tourism.

Bron: PSFK

Website: Office of Healthy Tourism

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.