New York ontmoet Brabant in Stadscafé De Vooruitgang.

23-1-2015

Stadscafé De Vooruitgang heeft op 8 januari 2015 haar deuren opnieuw geopend aan de Markt in Eindhoven. Een keukenbrand in april 2013 zorgde ervoor dat het monumentale pand bijna tot op de grond afbrandde. Nu is de monumentale voorgevel in ere hersteld en het interieur en de indeling volledig vernieuwd.

Stadscafé De Vooruitgang

Door de nieuwe indeling komt er veel daglicht naar binnen waardoor De Vooruitgang geschikt is voor alle momenten van de dag. Het interieur is gebaseerd op grootstedelijke invloeden van New York gecombineerd met de Brabantse huiselijkheid. Dit wordt gecreëerd door de trappen achter de bar en het ‘boerenbontje’ op de keukenmuur. Er hangen Perzische tapijten aan de muur en is er een plantenwand met meer dan 2.000 planten.

Eten, drinken, lezen, ontmoeten, praten en luisteren

Stadscafé De Vooruitgang moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. In het midden van de grote open keuken staat een speciaal ontworpen BBQ grill waarop de chef zijn vlees bereidt. Op het nieuwe menu van het stadscafé staan vele gerechten van de grill zoals een burger met spek, een malse entrecote en de kip specialiteit van de chef. Daarnaast kun je bij het stadscafé ook terecht voor een pasta of vis. Er is een ruime keuze aan speciaalbieren en wijnen. Tijdens de lunch worden er bij Stadscafé De Vooruitgang wraps, tosti’s en boterhammen met bijvoorbeeld zalm, boerenkaas of een ouderwetse gehaktbal geserveerd.

Dansen in het café

Elke vrijdag en zaterdag is het stadscafé geopend tot in de late uurtjes. Er draaien DJ’s die er voor zorgen dat je na een diner nog kunt blijven dansen. Elke donderdagavond kunnen DJ-wannabe’s hun draaitalent ten gehore brengen tijdens de ‘Spin-inn’.

Website: De Vooruitgang

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.