Neo Fruits | Een verzameling kunstmatig ontworpen fruit gemaakt met 4D printers

25-10-2019

  • Neo Fruit - Designed by Meydan Levy - credits Bogdan Sokol & Shay Maman
  • Neo Fruit - Designed by Meydan Levy - credits Bogdan Sokol & Shay Maman
  • Neo Fruit - Designed by Meydan Levy - credits Bogdan Sokol & Shay Maman
  • Neo Fruit - Designed by Meydan Levy - credits Bogdan Sokol & Shay Maman
  • Neo Fruit - Designed by Meydan Levy - credits Bogdan Sokol & Shay Maman

Fruit, kan bij een mens allerlei emoties en verlangens uitlokken, heeft vaak een perfecte natuurlijke verpakking (de schil), gebruikt kleuren om aan te geven welke mineralen en vitaminen ze bevatten, wat hun smaak is en hoe rijp ze zijn. Een hele wereld van visuele, sensuele, nutritionele en praktische ervaringen gebundeld in een vrucht. De maker van Neo Fruit vindt dat deze volledige sensuele eetervaring ontbreekt in voedingssupplementen die tegenwoordig worden geproduceerd. Hij creëerde ‘Neo Fruits’, kunstmatig fruit dat geproduceerd wordt met 4D-printertechnologie, met behulp van cellulose, een organisch materiaal. Neo Fruits is van plan een voedingsmiddel voor de toekomst te bieden dat vorm en inhoud als een cruciale factor voor de eet-ervaring beschouwt.

Ontworpen door Meydan Levy, een industrieel ontwerper uit Israël. En wij hebben het gespot tijdens een evenement voor Biodesign, over de toekomst van materialen, productie, architectuur en mode: #BiodesignHereNow door Open Cell. Wat denk jij, gaan we in de toekomst op deze manier fruit eten? Of onze voedingssupplementen tot ons nemen? Het ziet er in ieder geval aantrekkelijker uit dan een poedertje of capsule!

De vraag naar voedselconsumptie en supplementen

De wereldbevolking groeit snel, waardoor de vraag naar voedselconsumptie hoger is dan ooit tevoren. Moderne landbouw gebruikt verschillende methoden om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen. Allereerst door landbouwgrond uit te breiden, ten tweede door chemische plantversterkers, meststoffen en genetische modificatie toe te passen. Door deze methoden kan er meer en ook sneller voedsel geproduceerd worden, maar daar staat vaak een hoge prijs tegenover. Ten eerste dringen lucht-, grond- en watervervuiling de groenten en fruit binnen. Ten tweede, is er door de uitbreiding van landbouwgrond een lager aantal m2 beschikbaar om op te wonen. En ten derde resulteert het vaak in enorme hoeveelheden weggegooide groenten en fruit omdat ze niet voldoen aan esthetische normen die zijn gecreëerd door genetische modificatie.

Voedingssupplementen kunnen de oplossing zijn voor deze problemen. Echter mist bij de voedingssupplementen van tegenwoordig vaak de relatie tussen vorm en inhoud en worden supplementen meestal geproduceerd in de vorm van poeders, capsules of bolletjes. Neo Fruit is van plan om deze kloof te overbruggen door een voedingsmiddel aan te bieden waarbij vorm en inhoud als cruciaal beschouwt voor de eet-ervaring.

De technologie achter Neo Fruit

Technologie van vandaag de dag maakt het mogelijk om met behulp van 4D printers eindeloze mogelijkheden te creëren. Neo Fruit maakt ook gebruik van deze technologie en produceert kunstmatig fruit met behulp van cellulose, een organisch materiaal. Dit materiaal wordt gebruikt voor zowel de structuur als de inhoud van het fruit. Voor de schil printen ze een vlakke structuur en voor de vulling maken ze gebruik van cellulose. Deze droge structuur wordt vervolgens verrijkt met fotochemicaliën, dit zijn chemische verbindingen die door planten worden geproduceerd. Over het algemeen beschermen deze verbindingen planten tegen ziekten, maar recent onderzoek suggereert dat het ook mensen tegen ziekten kan beschermen. Daarna wordt in de structuur van de vruchten micro buisjes geïmplementeerd. Die microbuisjes worden vervolgens gevuld met geprinte minerale en vitamine verrijkte vloeistoffen. Door de geïnjecteerde vloeistof komt de vrucht tot leven en ontstaat er volume, kleur, textuur en smaak.

Website: Meydanish

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.