Naamgevingsceremonie, cruise en een koninklijke behandeling voor het nieuwste schip van de HAL

3-2-2022

  • Rotterdam, the new ship of the Holland America Line
  • The Atrium of the Rotterdam
  • The main dining room of the Rotterdam

 

Het nieuwste schip de “Rotterdam” van de Holland America Line zal een koninklijke behandeling krijgen tijdens haar doopceremonie in Rotterdam op 30 mei 2022. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de Nederlanden word de doopmoeder van het schip, en zet hiermee de Nederlandse koninklijke traditie, die in de jaren twintig begon, voort. Er komt een speciale “Rotterdam Naming Celebration” cruise die een rondvaart maakt naar Noorwegen.

Lees tijd: 3 minuten.

Rotterdam Naming Celebration Cruise

De speciale zevendaagse “Rotterdam Naming Celebration”-cruise van Rotterdam vaart heen en terug vanuit Amsterdam en vertrekt op 29 mei. De Cruise vaart onder andere langs Kristiansand, Stavanger en Flåm, en schilderachtige routes langs de Sognefjord.

“Ons nieuwe Rotterdam is een spectaculair schip en we zijn verheugd dat de naamgevingsceremonie is gepland met een feestelijke cruise waarmee onze gasten kunnen deelnemen aan festiviteiten en haar officieel welkom kunnen heten in de vloot”, aldus Gus Antorcha, president van de Holland America Line. “Onze geschiedenis is diep geworteld in Nederland, en het was alleen maar passend om ons nieuwste Rotterdam in de stad Rotterdam haar te benoemen met een koninklijke grootmoeder om onze Nederlandse roots te eren. We zijn zeer dankbaar dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw zal optreden als de peettante van het schip van de Holland America Line.

Wanneer het schip op 30 mei in Rotterdam aankomt, zal er een besloten ceremonie gehouden worden voor genodigden die door het hele schip zal worden uitgezonden. Tijdens de reis kunnen gasten genieten van speciale evenementen die exclusief zijn voor de naamgeving, waaronder een feestelijk galadiner en de mogelijkheid om deel te nemen aan de zegening van de scheepsbel, samen met andere verrassingen en herdenkingsgeschenken.

Zodra het schip Rotterdam verlaat, zullen gasten de rest van de reis doorbrengen met het verkennen van de havens van Kristiansand, Stavanger, de prachtige fjorden en charmante dorpjes van Noorwegen. Een hoogtepunt van de reisroute is een dag cruisen in de Sognefjord. De grootste en diepste fjord van Noorwegen, ook wel “de koning der fjorden” genoemd. Het is een van ’s werelds mooiste bestemmingen met majestueuze bergen en weelderige landschappen. In Flåm biedt de beroemde een onvergetelijke ervaring. Klimmen van zeeniveau tot 2800 voet, heen en weer over rivieren en door 20 tunnels.

Reizigers die deel willen uitmaken van de festiviteiten kunnen de naamgevingsreis van Rotterdam boeken en meevieren. Voor gasten die graag een all-inclusive  vakantie genieten met extra voorzieningen die vooraf in de prijs zijn inbegrepen, is het premiumpakket te boeken. Het “Have It All”  pakket van de Holland America Line is inclusief excursies aan wal, drankjes, specialiteitenrestaurants en wifi in één basiscruisetarief.

Een lange koninklijke relatie | Een beetje geschiedenis

De verbinding van Holland America Line met Het Huis van Oranje gaat bijna een eeuw terug tot Prins Hendrik de Statendam III in 1929 te water wierp. die Prinsendam (1972), Nieuw Amsterdam III (1983), Rotterdam VI (1997) en Oosterdam (2003) benoemde.

Andere leden van de Nederlandse koninklijke familie die peetouder zijn, zijn onder meer koningin Máxima, die in 2016 de naam Koningsdam benoemde, en Nieuw Amsterdam in 2010. De toenmalige koningin Beatrix was in 2008 de peetmoeder voor de Eurodam. Rotterdam V werd in 1958 gelanceerd door koningin Juliana. Toenmalig prinses Beatrix noemde Statendam IV in 1957 en Prinses Margriet in 1960. Nieuw Amsterdam II werd in 1937 door koningin Wilhelmina te water gelaten.

Rotterdam werd op 30 juli 2021 opgeleverd door de Fincantieri-scheepswerf in Italië en voer een eerste trans-Atlantische reis voordat de herfst en winter werden doorgebracht op de inaugurele zeiltocht van het Caribische seizoen vanuit Fort Lauderdale, Florida. Vanaf mei zal het schip Europa verkennen, op weg naar Noorwegen, de Oostzee, de Britse eilanden en IJsland, allemaal rondreizend vanuit Amsterdam.

Ga voor meer informatie over Holland America Line naar hollandamerica.com

Website: Holland America Line 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.