Mr Fogg’s | Een verborgen cocktail locatie in Londen

11-4-2017

De bar Mr Fogg’s werd in de zomer van 2013 geopend in Mayfair, Londen. Het is een ‘kopie’ van het echte huis van Jules Verne’s meest fameuze avonturier Phileas Fogg. De bar lijkt op het echte Mayfair huis maar is verfijnd, tevens een beetje ‘gek’ ingericht en brengt levendigheid en gezelligheid naar West End. Bij Mr. Fogg’s kunnen gasten alle wereldwonderen ondervinden zonder een stap buiten Londen te zetten. Het huis is verborgen in een smalle zijstraat van Berkeley Square.

De ingang herken je door een kleine gedenkplaat op de deur en de ‘Victorian’ lantaarnpalen aan de buitenzijden van het gebouw. Bij aankomst kom je binnen in een onberispelijke ruimte waar je wordt ontvangen door Mr Fogg’s zeer gewaardeerde medewerker (Jean Passepartout) die je jas, paraplu en ticker aanneemt. Om de authenticiteit van de bar te benadrukken is een deel van het personeel gekleed in speciaal ontworpen, herkenbare, ouderwetse militaire uniforms.

Mr Fogg’s interieur

Het interieur van Mr Fogg’s is ontworpen met zijn ontdekkingsreizen in gedachte, je vindt er dus veel kunstvoorwerpen en trofeeën die hij tijdens deze reizen verzamelde. Zo zijn de muren gedecoreerd met snuisterijen van over de hele wereld, zoals opgezette Indiase tijgers en krokodillen. Kaarten en foto’s die hij verzamelde zijn ook prominent te vinden in de bar. De aanwezige klokken zijn een knipoog naar zijn stiptheid. Blikvangers van de bar zijn de piano voor sing-alongs en de openhaard waar de slaperige reizigers zich kunnen verpozen. Omdat Fogg een held was tijdens het Victoriaanse tijdperk kunnen gasten het glas heffen op een imposant portret van Koningin Victoria, zijn matriarch, dat naast schilderijen van hem en zijn voorouders hangt.

De cocktails

Bij Mr Fogg’s kun je voor elke gelegenheid terecht voor een mooi en werelds ‘cocktail’ avontuur. Er wordt constant gezocht naar zeldzame- en bijzondere ingrediënten van verschillende continenten. Met vernieuwende en gedurfde combinaties worden je smaakpapillen en je verbeelding uitgedaagd. Het menu is een unieke interpretatie van de ‘Victorian Cocktailian Culture’, met veel cocktail klassiekers met een moderne twist, zoals de: Absinthe Aperitifs, Gin Fizzes, Grog’s, Sazeracs, Stirrup Cups en Pouce Cafés. Er worden ook drankjes die je kunt delen geserveerd in een wereldbol, rode Indianen hoeden, stoomtreinen en antieke ‘punch bowls’.

Botanische tuin

Nieuw bij Mr. Fogg’s is de typische Britse ‘Hendrick’s Botanical Garden’, vol met bloemen en botanicals. De ruimte is ingericht met een weelderig bladerdek, kruiden en klassiek Italiaanse terracota. In de gezellige sfeer kun je genieten van verschillende Hendrick’s cocktails. De botanische tuin is de perfecte plaats om te genieten van een lange zomeravond onder de sterren.

Oprichter en groot ‘Mr. Fogg’ fan, Charlie Gilkes somt op: “Mr Fogg’s is ontworpen met een oog op de geschiedenis, avontuur, gezelligheid en verbeelding. We hopen jullie zo snel mogelijk mee op reis te nemen, maar wees op tijd, we hebben een strak schema!”

Website: Mr Fogg's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.