Moringa zal in de VS worden geïntroduceerd met behulp van een beroemde chef-kok

21-8-2015

Een nieuwe, voedzame plant genaamd ‘Moringa’ is in de Verenigde Staten geïntroduceerd. En nu zal de in Amerika bekende chef José Andrés gaan helpen om de Moringa te introduceren bij het grote publiek. Dit doet hij met zijn non-profit World Central Kitchen organisatie,  in samenwerking met het eerste Amerikaanse moringa bedrijf, Kuli Kuli. 

Moringa

Terwijl boerenkool (kale) nog steeds zeer populair is als superfood in de Verenigde Staten, gaat José Andrés proberen om de Amerikanen te verleiden om Moringa te gaan eten. De Moringa oleifera boom, ook wel bekend als de ‘Miracletree’ is een voedzame plant met negen essentiële aminozuren, 27 vitaminen en 46 antioxidanten. Bijna alle delen van deze tropische boom kunnen worden gegeten of hebben geneeskrachtige waarden. Kuli Kuli company maakt een puur plantaardig Moringa poeder. En dat is dan ook het product dat ze proberen populairder te maken in de Verenigde Staten. Moringa is ook beschikbaar in Nederland.

#MoringaInspired

Samen met de Kuli Kuli company en de Haïtiaanse nonprofit Smallholder Farmer’s Alliance, is de World Central Kitchen gestart met een landelijke moringa receptenwedstrijd op Instagram. Ze vragen of de deelnemers de hashtag #MoringaInspired willen gebruiken en ze ondersteunen de boerengemeenschappen in Haïti die Moringa oogsten. De #MoringaInspired recepten wedstrijd hoopt op veel inspirerende en lekkere gerechten van consumenten te krijgen die met behulp van Kuli Kuli Pure Plantaardig Moringa Poeder zijn gemaakt. Volgens thefoodpeople, krijgt de winnaar een reis naar Washington DC, inclusief een diner in het nieuwe restaurant José Andrés – China chilcano. 

Website: Kuli Kuli company

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.