Morgenstern’s Finest Ice Cream serveert zwart ijs

27-9-2016

Bij New Yorkse ijssalon Morgenstern’s Finest Ice Cream kan er sinds het begin van het ijs seizoen  gitzwart ijs besteld worden. Waar we deze zomer vooral veel kleurrijke producten tegenkwamen (check instagram: #rainbowfoodtrend) koos Morgenstern’s voor een andere aanpak: zwart ijs.

Zwart ijs

Het geheime ingrediënt van het zwarte ijs: het as van een kokosnoot. Dit as is dat wat overblijft van de kokosnoot nadat die verkoold is. In het ijs combineren zij kokosvlokken, kokosmelk, kokosroom en het as. Er bestaan theorieën dat het as positieve gezondheidseffecten heet, maar er zijn geen studies die dit echt bewijzen.

Morgenstern’s Fines Ice Cream gaf eerder aan dat het ‘theoretisch zeker goed zou kunnen zijn voor de gezondheid’, maar dit is niet de reden voor het gebruik ervan. Het is de smaak en de looks van het bijzondere ijs die de ijssalon aanzette tot het maken ervan.

Bron: EVMI

Website: Morgenstern's Finest Ice Cream

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.