Memphis Meats | Vlees van de toekomst

28-8-2017

Memphis Meats is een start-up die graag ziet dat we op een andere manier vlees produceren op de wereld. Het bedrijf produceert rundvlees, kip en eend direct vanuit de diercellen, hierdoor hoeven de dieren niet meer gefokt te worden met het uiteindelijk doel om op ons bord te belanden. Afgelopen week kreeg het bedrijf ruim 22 miljoen dollar aan investeringen binnen, onder meer Bill Gates en Richard Branson investeerden fors. De toekomst?

Memphis Meats

“De manier waarop vlees momenteel wordt geproduceerd is hevig toe aan verandering. Niet alleen voor het welzijn van dieren, ook voor het milieu en onze gezondheid. Wereldwijd spenderen we bijna 1 biljoen dollar per jaar aan vlees, en met de vraag die blijft stijgen komende jaren is één ding duidelijk: dit kan en moet beter.”, zo valt te lezen op de website van Memphis Meats.

Het doel van het bedrijf is helder: de manier waarop het vlees uiteindelijk op je bord beland moet anders. Met deze gedachte ontwikkelden ze een manier waarbij vlees gemaakt wordt van diercellen. Dit vlees groeit in tanks waar zuurstof, suiker en andere voedingsstoffen worden toegevoegd aan de levende cellen. Dit is beter voor het milieu (minder uitstoot, minder land en water nodig dan bij de productie van ‘normaal’ vlees), voor dieren én voor onze gezondheid. Op deze manier werden ’s werelds eerste ‘schone’ gehaktbal en ’s werelds eerste ‘schone’ kip al gepresenteerd.

Investeringen

Verschillende investeerders en voedselgiganten hebben nu aangegeven te willen investeren in Memphis Meats. De ruim 22 miljoen dollar die opgehaald is zal worden geïnvesteerd in  productontwikkeling, versnellingen van de processen en het aannemen van werknemers. Het bedrijf vertelt dat er vooral nog gewerkt moet worden aan de productiekosten – die liggen nog nog te hoog om hun product betaalbaar te maken.

Website: Memphis Meats

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.