Meltdown | Keten van eSports bars

10-2-2017

In 2012 werd de eerste locatie van Meltdown geopend in Parijs, vier jaar verder zijn er inmiddels 28 Meltdown bars verspreid over zeven landen. Zo snel als de wereld van eSports groeit, lijkt Meltdown mee te groeien. De bars zijn een verzamelplek voor gamers en fans die gezamenlijk naar toernooien kijken en zelf maar al te graag een game spelen.

Meltdown

In 2011 maakte de eSports wereld kennis met een nieuw fenomeen, met regelmaat werden er toen ‘barcrafts’ georganiseerd waarbij gamers en fans samen kwamen om aan gaming toernooien deel te nemen of te kijken. Dit gebeurde bij verschillende bars en nooit op een vaste locatie. Begin 2012 was het omslagpunt toen de eerste Meltdown Bar geopend werd in Parijs, binnen een jaar kwamen daar Berlijn en Londen bij. Inmiddels hanteert het bedrijf een franchise-model waardoor ze de afgelopen jaren razendsnel gegroeid zijn.

Het doel van Meltdown is helder: constant laten zien dat videogames niet iets is wat alleen gedaan hoeft te worden maar dat het ook een sociale activiteit is. Bij de bars worden dan ook dagelijks evenementen georganiseerd in de vorm van onder andere gamingtoernooien, lanceringen van nieuwe games en trainingssessies.

eSports markt

De eSports markt blijft groeien, wereldwijd loot de omzet inmiddels op tot in de honderden miljoenen. Ook in Nederland wint eSports aan populariteit, op FoxSports wordt het bekende ‘League of Legends’ al langere tijd uitgezonden en er wordt vanaf deze maand gestart met de e-divisie. De Eredivisie voetbal, maar dan op het spel FIFA. Verder worden er steeds vaker evenementen gestreamd in bioscopen en hebben Rotterdam Ahoy en de Amsterdam ArenA contracten getekend voor de organisatie van grote toernooien.

Website: Meltdown

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.