Materialise’s 3D geprinte handenvrije deuropener elimineert direct contact met de deurklink

17-3-2020

  • Materialise's 3D printed hands-free door openerMaterialise's 3D printed hands-free door opener
  • Materialise's 3D printed hands-free door openerMaterialise's 3D printed hands-free door opener
  • Materialise's 3D printed hands-free door openerMaterialise's 3D printed hands-free door opener
  • Materialise's 3D printed hands-free door openerMaterialise's 3D printed hands-free door opener

3D-Print technologie kan een handje helpen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Materialise, een Belgische pionier op het gebied van 3D-printen, heeft een 3D-geprinte deuropener ontworpen die het mogelijk maakt om deuren te openen en te sluiten met uw onderarm, waardoor er geen direct contact met de deurklink meer nodig is. Het bedrijf biedt het bedrukbare ontwerp gratis aan en doet een beroep op de wereldwijde 3D printgemeenschap om de deuropener in 3D te printen en overal ter wereld beschikbaar te stellen.

Oproep voor een ieder die deze handenvrije deuropener kunnen printen in 3D…. Het bestand kan hier worden gedownload. 

“De kracht van 3D-printen in combinatie met de drie decennia aan expertise van Materialise op het gebied van 3D-printen maakte het mogelijk om een idee in minder dan 24 uur om te zetten in een innovatief product”, zegt Fried Vancraen CEO van Materialise. “Door het ontwerp digitaal beschikbaar te stellen, kan het overal op 3D-printers worden geproduceerd en binnen enkele uren wereldwijd beschikbaar zijn. In dit geval hebben we het product in België ontworpen en kunnen mensen in China, Europa of de VS de deuropener nu lokaal in 3D printen”.

Materialise’s 3D geprinte handenvrije deuropener

Deskundigen zijn van mening dat COVID-19 lang kan overleven op oppervlakken en dat deurklinken een hoog risico op besmetting vormen. De 3D-geprinte deuropener kan worden bevestigd aan bestaande deurklinken en is voorzien van een peddelvormige uitbreiding waarmee mensen deuren kunnen openen en sluiten met hun onderarm in plaats van met hun handen. Om veiligheidsredenen kunnen niet alle deuren open blijven staan en door de noodzaak om de deurklinken aan te raken, kan de 3D-geprinte deuropener helpen om de verspreiding van het virus te beperken. De handsfree deuropener kan op een deurklink worden gemonteerd zonder gaten te boren of de bestaande deurklink te vervangen. Het eerste model kan worden bevestigd aan cilindrische handgrepen, maar Materialise is van plan om aanvullende ontwerpen te introduceren met behulp van verschillende 3D-printtechnologieën als reactie op de verspreiding van het Coronavirus.

Het idee voor de 3D-geprinte deurklink is ontstaan tijdens een interne bijeenkomst om maatregelen te definiëren om de medewerkers en bezoekers van Materialise te beschermen. Het werd al snel duidelijk dat meer mensen konden profiteren van dit ontwerp en het bedrijf besloot het gratis ter beschikking te stellen. Iedereen die toegang heeft tot een 3D-printer kan het ontwerp binnen enkele uren downloaden en lokaal 3D-printen. Door deze technologie kon de 3D-geprinte deuropener zeer snel over de hele wereld beschikbaar worden. In 2018 werden er wereldwijd meer dan een half miljoen 3D-printers verkocht. 3D-printen is een digitale productietechnologie die het mogelijk maakt om snel en in kleine series producten te maken. 3D-printing maakt het ook mogelijk om lokaal te produceren. Naarmate reizen en transport moeilijker worden, wordt de mogelijkheid om lokaal te produceren belangrijker.

Mensen die geen toegang hebben tot een 3D-printer of een lokale 3D-printfabriek kunnen de deuropener ook bestellen via de i.materialise portal. Een set van twee handenvrije deuropeners, inclusief schroeven, is verkrijgbaar voor 40 euro. Materialise heeft drie decennia ervaring met 3D-printen en runt een van de grootste 3D-printfabrieken ter wereld.

Over Materialise

Materialise verwerkt drie decennia ervaring met 3D-printen in een reeks softwareoplossingen en 3D-printdiensten, die samen de ruggengraat vormen van de 3D-printindustrie. De open en flexibele oplossingen van Materialise stellen spelers in een grote verscheidenheid aan industrieën, waaronder de gezondheidszorg, de auto-industrie, de luchtvaart, kunst en design en consumentengoederen, in staat om innovatieve 3D-printtoepassingen te bouwen die erop gericht zijn de wereld beter en gezonder te maken. Het hoofdkantoor is gevestigd in België, met vestigingen wereldwijd, Materialise combineert de grootste groep softwareontwikkelaars in de industrie met een van de grootste 3D-printfaciliteiten ter wereld.

Website: Materialise

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.