Mart Café serveert Nederlandse Tappies in de Markthal in Rotterdam

30-9-2015

Mart Café serveert Nederlandse Tappies in de Markthal in Rotterdam. Het Mart Café kiest voor een lofzang op de Nederlandse keuken. Rotterdamse nuchterheid met een eigentijdse twist.

Tegenover de internationale stortvloed aan marktwaar die in de Rotterdamse Markthal te vinden is, kiest het eigengereide Mart Café van de Dudok Groep, voor gerechten van eigen bodem. En aangezien Rotterdammers graag taal verbasteren – ze gaan niet naar de markt, maar naar de mart – zijn Hollandse tapas al snel omgetoverd in Dutch Tappies.

Nederlandse tapas of zoals ze zeggen in Rotterdam: Nederlandse Tappies

Zij serveren niets exotisch of onbegrijpelijks op de menukaart. Koffie, bier en een bitterbal. Prikkertjes met een uitje en leverworst. Toast met makreelmousse. Kibbeling van echte kabeljauw. Roggebrood met kaas en uiteraard de wereldberoemde Dudok-appeltaart. En een bijpassende jeneverkaart met bijzondere jenevers uit de omgeving. Want Mart Café wil onze eigen ‘homebrew’ spirit weer internationaal op de kaart zetten.

Het interieur van Mart Café

Mart Café zit pal naast de hoofdingang van de Markthal, op de begane grond met een eigen terras en entree. Bezoekers die de hectiek van de Markthal even vanaf de zijlijn willen gadeslaan, kunnen bij Mart Café even neerstrijken voor een oer-Hollandse versnapering. De inrichting is minimalistisch met rauwe betonnen muren, veel hout en zwart-witte tegels op de vloer. Het middendeel van het plafond is open waardoor een aangename ruimtelijkheid is gecreëerd tussen de verdiepingen. Het arrangement van blinkende plafonnieres, met als klapstuk een enorme kroonluchter van meccano, maakt het helemaal af.

Website: Mart Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.