Mariposa Negra Bar in Barcelona | Een cocktailbar met een bijzonder verhaal

16-6-2021

  • The team of the Mariposa Negra Bar
  • The interior of the Mariposa Negra Bar
  • The interior of the Mariposa Negra Bar
  • Cocktails with a story - Mariposa Negra Bar
  • 3D printen glasses at the Mariposa Negra Bar

De eerste cocktailbar ter wereld die gebruik maakt van 3D-print- en laserprinttechnologie is onlangs geopend in Barcelona, Spanje. Ze tillen het woord ‘ambachtelijk’ naar een ander niveau, ze hebben bijna alles in de bar zelf gemaakt, denk daarbij aan de bar, tafels, decoraties, lampen, signs, borden, bakjes en nog veel meer. Ze hebben zelfs de technieken om hun eigen keramische glazen en rietjes te maken. Elke cocktail heeft een lang voorbereidingsproces omdat veel likeuren, sappen, bitters en andere dranken door de bartenders zelf worden gemaakt. Zo ontstaan cocktails met zeer unieke en uitgebalanceerde smaken. De naam van de bar en de vestigingsplaats zijn geïnspireerd op de mysterieuze fantasiewereld van Marina’s roman, geschreven door de grote Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón.

Een plek in Barcelona om te bezoeken als je een cocktailliefhebber bent! Het is gelegen op Plaça de les Olles, in het hart van de wijk El Born, dat bekend staat om zijn gastronomie, kunst en zijn levendige straten.

Leestijd: 2 minuten

Mariposa Negra Bar | 3d printen

De Mariposa Negra Bar is eigendom van de bekende internationale mixoloog Luca Corradini, die al een lange professionele carrière heeft als mixoloog en zijn zakenpartner. Door de technieken die in Mariposa Negra Bar worden gebruikt, slagen ze erin om glazen en decoraties van een bepaalde vorm, grootte en kleur te creëren op basis van de smaak en het aroma van elke cocktail, waardoor het genieten van je cocktail een complete ervaring wordt. “3D-printen helpt ons om uit te breiden en onze verbeeldingskracht niet te beperken”, zegt Luca Corradini. “Deze technologie stelt ons in staat om alles wat we bedenken in een prototype te printen, dat we dan later met deze mallen door middel van giettechnieken kunnen omzetten in klei en later in keramiek door het in onze oven op 1300 graden te verhitten.”

In deze cocktailbar kunnen ze alles creëren, van glazen, borden, decoraties, potten, mallen … tot afvoerdeksels en zelfs toiletpapierhouders, zonder afhankelijk te zijn van leveranciers en alleen op basis van hun eigen oordeel. “We hebben veel geleden onder de COVID-19-beperkingen tijdens de voorbereidingsperiode”, legt Luca uit. Bovendien hebben ze besloten hun eigen handgemaakte keramische rietjes te maken die ze volledig kunnen aanpassen aan de cocktail en het glas. Zo proberen ze hun steentje bij te dragen aan een schonere wereld zonder plastic.

Het verhaal achter de Mariposa Negra Bar

De naam en plaats zijn geïnspireerd op de mysterieuze fantasiewereld uit de roman Marina, geschreven door de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón, na Cervantes de meest gelezen en bekendste Spaanse auteur ter wereld. Deze roman speelt zich af in het Barcelona van de jaren 70, waar de hoofdpersoon Michail Kolvenik, een selfmade arts, gemotiveerd door een obsessie om de dood en de fouten van Moeder Natuur te overwinnen, een speciaal plasma ontdekt. Dit plasma wordt gewonnen uit het bloed van zwarte vlinders, waarmee hij een serum creëert in zijn werkplaats in de wijk El Born van Barcelona, vandaar de vestigingsplaats van de bar daar. Michail Kolvenic reconstrueert met materialen verschillende inerte lichamen die in de ogen van de samenleving toen, onvolmaakt waren vanwege hun misvormingen of gebrek aan ledematen na oorlogen. Met dit mystieke serum kan hij zijn half mens en half poppen creaties tot leven wekken die gaan spoken tijdens de nachten van een authentiek en raadselachtig Barcelona. Mariposa Negra Bar verkent dit fascinerende boek, door het nachtleven van Barcelona te omarmen met hun handgemaakte, mysterieuze en onvolmaakte creaties, zoals de nachtelijke wezens van Michael Kolvenik.

Website: De Mariposa Negra Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.