Makeen Technologies | Laatste trends in de ontwikkeling van mobiele apps

14-7-2020

 • Makeen Technologies
 • Makeen Technologies
 • Makeen Technologies

Dit is een gastblog van Makeen Technologies uit de Verenigde Staten. In dit gastblog deelt Makeen Technologies hun mening over cloud computing, gebruikersbetrokkenheid, draagbare technologie, mobiele betalingen, in-app marketing, app-beveiliging en HTML5. Met hun inzichten voor de toekomst; “Ontwikkelaars verschuiven naar een toekomst die wordt bepaald door de gebruikerservaring, mobiele betalingen en hybride technologieën die zich uitstrekken over verschillende platforms. De huidige en toekomstige app-ontwikkeling zal deels worden getest op het feit of ze de mogelijkheid bieden om cloud computing, m-commerce en mobiele reclame in hun pakket kunnen opnemen. Hoewel je misschien niet in staat bent om deze trends in de huidige ontwikkelingen in je app op te nemen, kun je dit natuurlijk wel laten implementeren door het juiste team”. Makeen Technologies is een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end technologische oplossingen.

Een gastblog van Makeen Technologies

Mobiele apparaten hebben zich ontwikkeld tot één van de meest essentiële kenmerken van het moderne leven. We gebruiken ze om voedsel te bestellen, te winkelen, te rijden, te delen en te vermaken. Ze spelen een cruciale rol bij het beheren van onze taken, het op de hoogte houden en het communiceren op allerlei manieren. Ook mobiele ontwikkeling – het creëren van nieuwe tools en capaciteiten die nooit eerder zijn voorgekomen – gaat snel. Tegenwoordig stellen apps de smartphones en tablets in staat om elke dag nieuwe krachten te ontwikkelen. Dit maakt het zowel moeilijk als noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van mobiele app-ontwikkeling. Hieronder schetsen we enkele van de toptrends in app-ontwikkeling waardoor je op de hoogte bent van het tempo van het mobiele landschap.

 1. Cloud Computing

Cloud computing beleeft een enorme groei. Het is zeker te verwachten dat het een kritische rol zal spelen in het vormgeven van de toekomst van de mobiele app en web app creaties. Omdat veel gebruikers van mobiele technologie niet vastgeketend zijn aan één apparaat, zijn app-ontwikkelaars gericht op cloud-synchronisatie van hun gegevens, documenten en mogelijkheden naar meerdere apparaten.

 1. App-beveiliging

Gebruikers houden zich bezig met de veiligheid van hun apparaten en gegevens, maar ook met de bescherming tegen aanvallers en hackers. Hoewel naar schatting 75% van de mobiele apps de basisbeveiligingstests niet kunnen doorstaan, blijven aanvallers deze toepassingen uitmelken. Veiligheidskwesties worden door ontwikkelaars tegenwoordig veel serieuzer genomen dan in het verleden. De focus ligt op het verzekeren van de consument van veilige gegevensopslag, strakke integratie en multi-factor authenticatie.

 1. Draagbare technologie

Draagbare technologieën zijn een hot topic in de consumentenelektronica. Veel van deze apparaten hebben zich gericht op fitness en gezondheid, maar in de toekomst zullen ze deze technologie ook uitbreiden naar het gebruik voor efficiëntie, productiviteit en mobiel betalen. De mode-industrie onderzoekt nu al de toepassing van draagbare technologie en het is bemoedigend dat de ontwikkeling van apps weer is geëvolueerd naar een naadloze synchronisatie met deze apparaten.

 1. Mobiele betalingen

Naar schatting wordt bijna 20% van de omzet gerealiseerd op een smartphone of tablet in Amerika. Zolang gebruikers zich blijven aanpassen aan digitale handel zal deze groei zal zeker doorgaan. Het overmaken van geld met behulp van een mobiel apparaat is aan het normaliseren in het dagelijks leven. Applicatieontwikkelaars bewegen zich daarom in de richting van app-ontwerp dat betalingen accepteert zonder cash, creditkaart of pin.

 1. Gebruikerservaring

Aangezien het gebruik van smartphones, tablets en draagbare technologie met de dag toeneemt, wordt de ervaring van de gebruiker steeds belangrijker. Daarom worden de data-analyses van het gebruik van apps steeds belangrijker, zij geven ontwikkelaars inzicht in het positioneren van advertenties en het verwerken van betalingen. De ontwikkeling van mobiele apps kan dus niet meer zo eenvoudig worden gescheiden van analytics, wat resulteert in efficiëntere verbeteringen in de gebruikerservaring.

 1. In-app marketing

De uitgaven van grote ondernemingen aan in-app reclame en marketing zullen naar verwachting vele malen verdubbelen. Deze advertenties – niet langer alleen banners en tekst – komen in vele formaten. Deze advertenties zullen blijven verschuiven in vorm totdat een synthese tussen gebruikerservaring en effectieve advertentie-uitgaven wordt bereikt. (Social media is zeker een deel van het verhaal als het gaat om het veranderen van reclame voor mobiele apps).

 1. Betrokkenheid van de gebruiker

Vroeger was het zo dat ontwikkelaars van mobiele apps en marketeers zich alleen op downloads richtten om maximale aandacht te krijgen. In plaats daarvan heeft de gebruikersbetrokkenheid de overhand gekregen, nu realiseren de ontwikkelaars van mobiele applicaties zich dat elke gebruikersbetrokkenheid nuttig is. Met name organische gebruikers (in plaats van betaalde kanaalgebruikers) tonen meer betrokkenheid en loyaliteit, waardoor ontwikkelaars hun focus veranderen in de richting van betaalde kanalen.

 1. HTML 5

Zolang de technologie van HTML 5 blijft, kiezen bedrijven en ontwikkelaars voor een hybride benadering in het creëren en het onderhoud van mobiele apps. In plaats van te vertrouwen op originele hulpmiddelen, stelt het gebruik van deze hybride kaders de ontwikkelaars in staat om apps te bouwen en zich te richten op meerdere platformen en app stores tegelijk, waardoor ze vanaf het begin een grotere gebruikersbasis krijgen. Steeds meer ontwikkelaars en degenen die een app willen, zullen in de toekomst bij het ontwerpen en ontwikkelen aandacht besteden aan deze hybride technologieën.

Website: Makeen Technologies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.