Maison Saint Aix opent terrasseizoen met AIX Rosé 2022

10-3-2023

  • AIXperience in the Oriole Bistro in the garden in the Sofitel The Grand AmsterdamAIXperience in the Oriole Bistro in the garden in the Sofitel The Grand Amsterdam
  • AIX Rosé 2022AIX Rosé 2022
  • AIX Rosé 2022AIX Rosé 2022
  • AIX Rosé 2022AIX Rosé 2022

Maison Saint Aix, gelegen in het hartje van de Provence, presenteert hun AIX Rosé 2022. Droge en hete zomerdagen zorgden voor een vroege oogst, de koele nachten voor een uitgebalanceerde zuurtegraad. Het resultaat is een heerlijk frisse, met rood fruit doordrongen, zachtroze rosé. Zij hebben o.a. een speciaal arrangement dat wordt geserveerd in de intieme binnentuin van het Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.

Leestijd: 2 minuten

AIX Rosé 2022 wordt gemaakt op Domainde de la Grande Séouve

Domaine de la Grande Séouve van wijnmaker Eric Kurver ligt op de glooiende heuvels van de Provence in Zuid-Frankrijk. Hier maakt het team van Maison Saint Aix sinds 2009 de gerenommeerde AIX Rosé van de druiven grenache, syrah en cinsault. Jaargang 2022 is fris met de kenmerkende hints van rood fruit waar AIX Rosé om bekendstaat en won afgelopen februari al een eerste gouden medaille, uitgereikt door de bekende Franse wijngids Gilbert & Gaillard.

The Grand AIXperience

Ter gelegenheid van de lancering van AIX Rosé 2022 serveert vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam een speciaal arrangement in haar intieme binnentuin. Deze bestaat uit verschillende bites die geserveerd worden met de rosé. Gasten kunnen zelf kiezen hoe feestelijk ze het willen maken. Alleen een glas wijn kost 11 euro, een fles wijn met zes bites 99 euro. Het arrangement wordt van 21 maart tot en met 21 juni 2023 geserveerd. Reserveren voor het AIX-arrangement bij Sofitel Legend The Grand kan vanaf 21 maart via de website van Oriole Garden Bistro in de binnentuin.

Ook ontwikkelde AIX ter ere van de 2022-editie een eigen collectie roséglazen: de Riedel Veloce Rosé. Een lang, slank en elegant wijnglas waarin de aroma’s van de rosé alle ruimte krijgen.

Big bottles

AIX Rosé is inmiddels in meer dan veertig landen verkrijgbaar. Het pairt perfect met Aziatische gerechten, schaal- en schelpdieren, vis en lichte salades. AIX Rosé staat voor samenzijn en samen delen, is een bold brand en wordt verkocht in flessen van 75 cl, 1,5 liter, 3 liter, 6 liter en 15 liter; voor iedere gelegenheid een fles. AIX Rosé 2022 is helemaal klaar voor eerste terrasjes, lange zomeravonden of nu nog even tijdens een mondaine lunch langs de piste!

In 2020 veranderde de binnentuin van Sofitel Legend The Grand in The Grand Beach, een heerlijke oase midden in Amsterdam!

Website: AIX Rosé

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.