Maison Heler Metz | Building castles in the sky

11-4-2018

 

Het nieuwe hotelproject Maison Heler is een bijzonder project. Het maakt deel uit van de sociale, ecologische en economische ontwikkeling van Metz, in een nieuwe wijk waar cultuur, wonen en ondernemen voorop staan. Maison Heler Metz, dat gebouwd gaat worden op het voormalige vrachtstation van de stad, is één van de meest ambitieuze projecten van afgelopen eeuw in de regio. Philippe Starck is de ontwerper van het hotel dat deel uit gaat maken van de Curio Collection by Hilton.

Maison Heler | Curio Collection van  Hilton

Maison Heler Metz zal gebouwd worden in het hart van het nieuw ontwikkelde Quartier de l’Amphithéâtre in Metz, dichtbij het Centre Pompidou-Metz, het winkelcentrum Muse en het congrescentrum. Maison Heler wordt het eerste hotel in Europa dat volledig is ontworpen door Fransman Philippe Starck. Dit buitengewone project is bedacht met het Centre Pompidou Metz in het achterhoofd, als een bewoonbaar, surrealistisch en poëtisch kunstwerk, met de bedoeling om een sterk symbool in de regio te worden. “Dit project is van unieke aard, het gaat over ontwortelde wortels, een symbolische constructie van Lorraine”, legt Philippe Starck uit.

Het monolithische en monochrome gebouw heeft als hoogtepunt een 18e-eeuws traditioneel Elzasser huis. Deze wordt gebouwd op het dak en zal een unieke bestemming zijn voor gasten en omwonenden. Het huis zal 14 verdiepingen hebben, inclusief dakterras en tuin, omringt met lokale bomen en een adembenemend uitzicht over de hele stad. De 119 gastenkamers en suites zijn comfortabel en elegant, aangevuld met een gezellig en poëtisch restaurant en een loungebar, ook is er fitnessruimte aanwezig evenals privévergaderruimten.

Maison Heler Metz voegt zich bij meer dan 20 Curio Collection by Hilton hotels die nog in aanbouw zijn in Europa. Dit is een verzameling van bijna 50 opmerkelijke, luxe hotels en resorts die speciaal zijn uitgekozen vanwege hun unieke karakter en persoonlijkheid. Als je de ‘vision page’ van de Maison Heler-website bekijkt, zie je dat er plannen zijn voor Lissabon, Toulouse en La Haye! In het persbericht staat niet vermeld wanneer het hotel wordt geopend.

Bekijk ook de video:

 

Website: Maison Heler

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.