Magnicity gaat de top van de Varso Tower in Warschau ontwikkelen

12-4-2024

  • Magnicity Logo
  • Magnicity Varso Tower sunset
  • Magnicity Varso TowerMagnicity Varso Tower

Magnicity gaat de bovenste drie verdiepingen van de hoogste toren in de Europese Unie, de Varso Tower in het Poolse Warschau, exploiteren. Deze tower is de hoogste wolkenkrabber van de Europese Unie. Het bedrijf is uitgekozen door HB Reavis, dat eigenaar is van het Varso Place project.

Leestijd: 2 minuten

Magnicity | Varso Tower is zesde locatie

Het is de zesde locatie in de wereld die onder Magnicity valt. Enkele weken hiervoor zijn ook de top van De Zalmhaven in Rotterdam en de duurzame attractie Spiral Tower onder de paraplu van Magnicity gekomen. Hiermee vestigt Magnicity zich nog steviger als wereldwijd marktleider van stedelijk toerisme op grote hoogte.

Top van de toren, op toplocatie

De Varso Tower, ontworpen door het internationale architectenbureau Foster + Partners, steekt met 310 meter hoog boven de Poolse hoofdstad uit. Het kantoorgebouw, dat ook een panoramaplatform heeft, kijkt uit over het Varso-plein en is ideaal gelegen, dichtbij het stadscentrum en het Centraal Station. De Magnicity-locatie op de bovenste verdiepingen van de Varso Tower krijgt een terras op de 49e verdieping met een door bomen omgeven daktuin. Op de 53 verdieping bevindt zich een groot uitkijkpunt. De locatie biedt bezoekers een uniek panoramisch uitzicht over Warschau, een meeslepende beleving en een grote bar met uitzicht op het beroemde paleis van Cultuur en Wetenschap.

Magnicity heeft de ambitie om een nieuwe must-see plek te creëren voor bezoekers van de stad en wil Warschau internationaal laten schitteren. De creatie en ontwikkeling van de locatie beginnen in het 2e kwartaal van 2024 en de opening voor het publiek is gepland voor de zomer van 2025.

Magnicity, leider in stedelijk toerisme op grote hoogte

In Warschau gaat Magnicity toeristen en de lokale bevolking een onvergetelijke ervaring bieden. Met dit nieuwe project versterkt het bedrijf zijn positie als leider in stedelijk toerisme op grote hoogte en laat het interesse zien in iconische steden die zich sterk ontwikkelen.

Eerder bewees Magnicity al dat het locaties kan transformeren tot unieke belevingen, waarbij entertainment en het ontdekken van de stad harmonieus samenkomen. In Parijs is Magnicity sinds 1974 eigenaar van het Paris Montparnasse Observatory, gelegen op de top van de gelijknamige toren; in Berlijn exploiteert Magnicity sinds 1993 de Berliner Fernsehturm (tv-toren); in Chicago is Magnicity sinds 2012 eigenaar en exploitant van het 360 Chicago Observation Deck; in Rotterdam nam het de Euromast-toren in 2020 over en Magnicity tekende in 2024 een langjarig huurcontract voor de hoogste verdiepingen van De Zalmhaven.

Groeiende populariteit van Warschau 

Warschau is een van de meest dynamische Europese hoofdsteden. De stad maakt een opmerkelijke economische bloei door, versterkt door de toetreding van Polen tot de Europese Unie in 2004. De stad is een aantrekkelijke toeristische trekpleister geworden. Niet voor niets riep de European Best Destination Organization Warschau uit tot Best Destination 2023. In 2022 verwelkomde de stad 9 miljoen toeristen. Ook op social media wordt Warschau steeds populairder. De Poolse hoofdstad biedt een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving, zet in op duurzame, groene ontwikkeling en versterkt zijn culturele invloed.

Voor Magnicity biedt de vestiging in Warschau kansen om, via de eigen expertise, actief aan die dynamiek bij te dragen.

Website: Magnicity

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.