Luisteren naar de geluiden van Parijs in Amsterdam

2-7-2015

Een billboard met inspirerende geluiden uit andere steden. Voorbijgangers in Parijs, Brussel en Amsterdam worden uitgenodigd om, via hun koptelefoon, naar elkaars originele geluiden te luisteren op een interactief billboard.

Luisteren naar de geluiden van……

De spoorwegexploitant Thalys gebruikt deze drie billboards om voorbijgangers te inspireren met een sneak pre-hearing van een nieuwe reiservaring. Ze willen je natuurlijk aanmoedigen om de trein te gebruiken en nabijgelegen steden te gaan verkennen. De billboards zijn gemaakt in samenwerking met het Franse reclamebureau Rosapark.

Elk billboard is een plattegrond van de stad, de billboard van Amsterdam heeft 1.352 geluiden te delen met voorbijgangers, Parijs 1.460 geluiden en Brussel 1.889. Voetgangers worden uitgenodigd om de stekker van hun persoonlijke koptelefoons ergens in de plattegrond te steken en te luisteren naar geluiden in de andere stad en te beginnen met het verkennen van die stad. Genieten van geluiden uit Parijs tijdens een wandeling door je woonplaats Amsterdam.

Zoals ‘Pop-Up City’ beschrijft zijn de billboards een nieuwe manier van stedelijke reclame. De focus op het horen wordt toegevoegd aan het visuele effect van reclameborden. En met de meeste mensen hebben oordopjes bij zich, deze techniek kan dus steeds meer worden gebruikt…..

Bron: Pop-Up City

Website: Thalys

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.