Lot & de Walvis brengt huiselijk restaurant naar Leiden

15-7-2015

In het pand ‘De Volharding’ bij de Haven in Leiden is sinds enkele weken ‘Lot & de Walvis’ gevestigd, een restaurant met een warm thuisgevoel.

Huiselijk

De fictieve tour van Lot en haar busje ‘De Walvis’ ging door Zuid-Europa en Zuid-Afrika en eindigde recent in de Haven van Leiden. Er is bij ‘Lot & de Walvis’ gebruik gemaakt van Amerikaans Barnwood en authentieke doorleefde materialen, veelal door mede-eigenaar Rob van Wijnen zelf bij elkaar gesprokkeld. In de eerste weken zijn buurtgenoten uitgenodigd voor een buurtborrel waar zo’n 80 mensen op afkwamen, daarnaast konden ‘vrienden’ en omwonenden de eerste week met 25% korting ‘proefeten’.

Nachtmerrie

De muren zijn opnieuw gestuukt en zijn van strak en rechtlijnig getransformeerd tot grof en golvend. Het was een nachtmerrie voor de stukadoor die gewend was om strakke muren op te leveren, maar het resultaat voelt erg natuurlijk aan. De ruimtes worden genoemd naar de verschillende vertrekken zoals je die bij ‘Lot’ aan zou kunnen treffen. Door het gebruik van dezelfde tafels en stijl zowel binnen en buiten voelt ‘Lot & de Walvis’ als één geheel. Op het toilet hangt een bordje met “Het toiletontwerp is Lot haar volgende project”, wat verklaart dat deze ruimte minder ‘warmte’ uitstraalt dan de rest van het pand. Daar volgt dus nog een make-over als Lot het minder druk heeft.

Eten en drinken

De uitgebreide menukaart geeft late vogels de mogelijkheid om de hele dag te ontbijten. Daarnaast staat er een kakafonie van categorieën op met kopjes als ‘bites’, ‘sandwiches’, ‘soepen’, ‘kleinere gerechten’, ‘homemade burgers’, ‘Lot’s favo hoofdgegerechten’, ‘toetjes’ etc. De liefhebbers van verfrissend fruitwater kunnen hun hart ophalen en een gratis glaasje tappen uit drie weckpotten met bijvoorbeeld vers meloenwater, citruswater of citroengraswater. Er wordt onder andere bier geschonken van de Leidse brouwerij Pronck, er is aan de wijnliefhebber gedacht en ook liefhebbers van de trendy Gin Tonic cocktails worden op hun wenken bediend.

De Horecagroep Leiden

Net zoals je normaal zou verwachten bij een bezoek bij iemand thuis, krijgen nieuwe gasten een rondleiding door het pand, dat zich met de vele hoekjes en ruimten uitstekend leent voor een ontdekkingstocht. Het rondleiden en ontvangen van gasten is er bij een deel van de bediening al ingeslepen omdat een deel van de crew van partycentrum La France in Oegstgeest is ingezet in de haven. Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Het was een warm welkom in de haven van Leiden. Hoewel we natuurlijk het liefste de echte Lot hadden leren kennen!

Bron: Facebook Lot & de Walvis

Website: Lot & de Walvis

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.