Een lijst met bier-ijs combinaties

23-6-2016

De biercultuur blijft maar groeien. Steeds meer liefhebbers starten een brouwerij, het aantal smaken en soorten bier blijft maar groeien en onlangs lanceerde De Librije een bierkaart in het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant. Bier overal!

Bier-ijs combinaties

Ook in het buitenland is het raak. Het Amerikaanse All About Beer Magazine kwam in samenwerking met Baskin-Robbins met een lijst waarop tien verschillende bier-ijs combinaties te zien zijn. Op hun uitgebrachte infographic is een duidelijk overzicht te zien met de combinaties en wat de smaken zijn die een match zijn.

Voorbeelden van combinaties zijn:

Chocolade – munt ijs en Porter of Stout bier

De cacao en java smaak van het bier komt goed tot zijn recht bij het kruidige, munt ijs met chocolade kruimels.

Vanille ijs en een perzikachtige Lambik

De zoete en romige vanille krijgt een boost van de Lambik, die gegist is met perzik en gelagerd in vaten. Het fruitige karakter van het biertje is een soort van saus bij het ijs.

Watermeloen ijs met Gose bier

Het Duitse Gose is gebrouwen met tarwe en zout en zou in Amerika weleens het biertje van de zomer kunnen worden. Dit maakt het een perfecte metgezel voor de watermeloen.

Op de infographic en website van All About Beer zijn meer combinaties te vinden. We zijn benieuwd welke combinaties jullie wel zouden willen proeven. Druk hier voor een vergrote versie op de afbeelding!

Bron: All About Beer

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.