Librije’s Atelier deelt 100 unieke recepten op Gastronomixs

25-3-2019

  • GastronomixsGastronomixs

Restaurant De Librije*** bouwde in de ruim 25 jaar van haar bestaan een enorme schat aan bijzondere recepten en bereidingen op. Veel van deze recepten worden nog dagelijks gebruikt in Librije’s Atelier, de kookstudio van Jonnie & Thérèse Boer. Omdat zij geloven in het delen van kennis – ook buiten het Atelier – zijn er de afgelopen maanden diverse fotosessies geweest… en vanaf vandaag kun je 100 unieke componenten van Librije’s Atelier vinden op Gastronomixs.com!

“Ik lever graag deze bijdrage aan de ambitie van Gastronomixs om een wereldwijd kennisplatform te verwezenlijken, want kennis delen en vastleggen is hartstikke belangrijk voor ons vak.” – Jonnie Boer

“Niet eerder deelden we online zoveel van onze recepten op één centrale plek!” – Jonnie Boer

Jonnie Boer ontwikkelde een unieke en herkenbare stijl, is beroemd in de wereldwijde gastronomie en staat mede daarom keer op keer in allerlei ranglijsten van beste restaurants of chefs ter wereld. Veel koks probeerden zijn keuken te imiteren en soms kwam Boer daar weleens tegen in opstand. “Maar Jonnie is zeker niet te beroerd om zijn kennis te delen. Sterker nog: hij vroeg ons zelfs hoe hij het beste het vakonderwijs zou kunnen voeden met zijn kennis”, aldus Jeroen van Oijen, één van de twee oprichters van Gastronomixs.

Verbluffende eenvoud

Wat opvalt is dat het grootste deel van de bereidingen verbluffend eenvoudig zijn. In de kookstijl van Boer staan het ingrediënt en de smaak altijd voorop, en dus zijn de recepten vaak kort en simpel. Maar zeker niet minder spectaculair! Wat dacht je van een ‘Gerookte karamelsaus’, ‘Opgeblazen Boerenjongens’, ‘Gebakken avocado met ponzu, ‘Curry Madraswafel’, ‘Knolselderijbouillon’ of diverse bijzondere zoetzuur bereidingen? Echt componenten waar iedere kok, op ieder niveau iets mee kan.

Bekijk hier een overzicht van alle componenten van Librije’s Atelier!

 

“Het principe van Gastronomixs vind ik fantastisch, je klikt op een ingrediënt en krijgt meteen te zien wat er mee kan. Ook gaat het kopiëren tegen, omdat je zelf moet nadenken hoe je componenten combineert.” – Jonnie Boer

 

Gastronomixs | Bouwstenen voor een eigen unieke stijl

Gaan alle koks nu De Librije proberen te imiteren? Juist niet! Het unieke aan Gastronomixs is dat inspiratie wordt geboden in de vorm van deelbereidingen, genaamd componenten. Een soort Lego© voor koks. De 100 bereidingen van Librije’s Atelier worden toegevoegd aan de ruim 4.100 bestaande componenten. Met zoveel losse recepten, is het haast onmogelijk om dezelfde gerechten samen te stellen. Duizenden bouwstenen voor een unieke eigen stijl, dus.

Over Gastronomixs

Gastronomixs is er om het culinaire creatieve proces te vereenvoudigen. Gastronomixs is bijna 7 jaar online en telt wereldwijd ruim 27.000 leden. Om alles op het platform te bekijken heb je een account nodig. Je krijgt altijd 2 weken gratis toegang. Heb je de slag te pakken, dan kun je daarna een betaald abonnement afnemen voor €7 per maand of €70 per jaar.

Website: Gastronomixs

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.