Lentebock Festival Utrecht

30-3-2016

Aankomend weekend wordt voor de vijfde keer het Lentebock Festival georganiseerd op het Ledig Erf in Utrecht. Voor drie dagen lang kun je meer dan twintig verschillende Lentebockbieren proeven en een cijfer geven. Aan de hand van alle beoordelingen wordt er op zondag een winnaar gekozen, dit biertje mag zich het beste lentebockbier van dit jaar noemen.

Vernieuwde opzet

Nadat bewoners rondom het Ledig Erf vorig jaar klaagden over dat het festival te groot is geworden voor het festivalterrein, is er dit jaar voor een andere opzet gekozen. Het festivalterrein wordt omhekt en zal het niet meer toegankelijk zijn voor fietsen. Daarnaast zal er een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Bierliefhebbers kunnen maar beter op tijd komen om teleurstellingen te voorkomen.

Topbock

Je kunt tijdens het festival meer dan twintig verschillende soorten bier proeven, al deze biertjes kun je ook weer beoordelen op een speciaal gemaakt proefformulier. Als gast kun je vervolgens zelf bepalen welke en hoeveel bieren je wilt beoordelen. Bij het inleveren maak je kans op een Lentebock prijzenpakket. Het best gewaardeerde Lentebockbier krijgt vervolgens de titel ‘Topbock’. Vorig jaar ging deze naar de ‘Kompaan Lente’ van Kompaan. De ‘Jopen Lentebock’ van Jopen Brouwerij eindigde als tweede en Brouwerij Maximus sloot de top drie af met hun ‘Maximus Violante’.

Proeverij

Ook dit jaar wordt er weer een proeverij gehouden. Deze staat onder leiding van Ruud Korteschiel en de Mannen van het Fust. Tijdens de proeverij ga je vijf verschillende bockbieren proberen en beoordelen. Daarnaast krijgt je uitleg over de verschillende bockbieren, het brouwprocessen en de brouwerijen.

Lentebock Festival informatie

Het festival is gratis te bezoeken en vindt plaats op 1, 2 en 3 april in Utrecht. Als bezoeker kun je het beste vooraf al je strippenkaart kopen om zo wachtrijen te voorkomen. Dit kun je doen via de website van het Lentebock festival.

Website: Lentebock Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.