Lekker fietsen dankzij innovaties

1-6-2016

Het fiets knooppunten netwerk in Nederland is de afgelopen jaren steeds verder verbeterd. Fietsnetwerk.nl is een aanvulling op dit fietsroutenetwerk systeem. Onlangs heeft de 1000e knooppunt-houder zich aangesloten bij Fietsnetwerk.nl. Hiermee is binnen korte tijd een landelijk dekkende aanvulling op het Fietsnetwerk gerealiseerd waarmee fietsers beter bediend kunnen worden en horeca en bezienswaardigheden beter zichtbaar en bereikbaar worden gemaakt. Fietsnetwerk.nl zet de nieuwste innovaties in zodat de locaties op het juiste moment, het juiste tijdstip en op de juiste plaats in beeld krijgen.

Nieuwe knooppunten zijn groot succes

Ongeveer anderhalf jaar geleden is Fietsnetwerk.nl begonnen met het gratis toekennen van 3-cijferige nummers aan ondernemers en bezienswaardigheden. Dit met als doel de beleving en faciliteiten voor recreatieve fietsers te verhogen. Dat er een behoefte bestond was al snel duidelijk nadat direct ruim 400 locaties zich hadden aangemeld.

Innovatieve fietsroute App

De App van Fietsnetwerk.nl maakt onder andere gebruik van I-beacons. Dit is een innovatieve
techniek waarmee fietsers op het juiste moment van informatie of aanbiedingen kan worden voorzien, daarnaast kan Fietsnetwerk.nl de resultaten voor bedrijven meetbaar maken.0 De app verzorgt tevens de volledige route naar de locatie en weer terug naar de fietsroute. Op de locatie zelf kan door deze techniek een welkomstbericht worden aangeboden al dan niet worden gecombineerd met een actie en kunnen spelelementen worden toegevoegd.

Gemak voor fietsers

De innovatieve techniek maakt het fietsen van een route voor fietsers veel gemakkelijker doordat goede routebegeleiding op het juiste moment kan worden aangeboden. Deze
routeinformatie kan worden aangeboden in combinatie met omgevingsinformatie zodat een dagje fietsen nog leuker gaat worden dan het al was. Daarnaast maakt Fietsnetwerk.nl het gemakkelijker voor fietsers om onderweg ‘ afstapmomenten’ te creëren waar nu eengroot tekort aan is.

Horecaondernemers kunnen zich voor meer informatie aanmelden bij info@fietsnetwerk.nl.
Het aanvragen van een eigen knooppuntnummer is kosteloos.

Website: Fietsnetwerk

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.