Laat je inspireren door.. Spoon & Stable

1-2-2016

Leonie van Spronsen woont en werkt in Parijs en is al een tijdje besmet met het foodie-virus en schrijft in deze blog over Spoon & Stable van chef Gavin Kaysen. Met name over zijn ‘after hours special’.

In de herfst van 2014 nam Gavin Kaysen, voormalig pupil van Chef Daniel Boulud (restaurant Daniel**) in New York, de beslissing om terug te keren naar zijn geboortestreek Minnesota, Minneapolis. De reden, zijn eerste eigen restaurant openen: Spoon & Stable. Sindsdien heeft dit casual fine dining restaurant veel complimenten gekregen en de aandacht van de hele Amerikaanse foodiescene weten te grijpen. Buiten de verse, verrassende gerechten, de spectaculaire presentatie van het eten en de goede sfeer is er nog iets anders wat dit restaurant bijzonder maakt; hun ‘after hours special’.

Dit ingenieuze idee zouden we graag in alle culinaire restaurants wereldwijd zien. Elke dag biedt het restaurant een ander type ‘fancy fast food’-like gerecht aan. Alleen beschikbaar na half 11, aan de bar van het restaurant. Dit kan van alles zijn, creatieve ramen noedels (Japanse noedels soep), confit-canard taco’s, vers gemaakte mais tortillas of andere geniale, fastfood-achtige ingevingen de keukenbrigade die dag heeft.

Waarom is deze special van Spoon & Stable zo geweldig?

Er zijn zoveel redenen, ten eerste zijn de culinaire prestaties van het restaurant voor een veel groter publiek toegankelijk, zonder dat je de prijs van je menukaart hoeft te verlagen. Ten tweede wordt de bar van het restaurant beter gevuld, tot later, dus een betere bar omzet. Ten derde geeft het de keukenbrigade de kans om zich creatief helemaal uit te leven op gerechten waar ze normaliter niet mee bezig kunnen zijn. Als laatste is het natuurlijk ook een geweldige kans om voedsel verspilling tegen te gaan.

Als je het mij vraagt, ik ben 25, woon in Parijs en ben al tijden besmet met het foodie-virus.. mij lijkt het GEWELDIG als de grote Parijse chefs zich hiervoor zouden open stellen. Stel je voor, een willekeurige dinsdagavond, half 11, je nipt aan een cocktail en je zet je tanden in een tosti 2.0 bedacht door Alain Ducasse.. kan iemand iets beters bedenken?

Bekijk deze video als je chef Gavin Kaysen beter wilt leren kennen, hij sprak op de Terroir Talks in oktober 2015.

Website: Spoon and Stable

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.