KOST ter bevordering van gezonde Nederlandse eetcultuur

18-9-2015

KOST is een evenement over de Nederlandse eetcultuur voor iedereen die zich bezighoudt met onze dagelijkse kost. De eerste editie vindt plaats op 21 september.

Nederlandse eetcultuur

Chefs, producenten, wetenschappers, boeren en beleidsmakers komen op 21 september tijdens KOST samen in de Westergasfabriek in Amsterdam. Samen met sprekers als Kobe Desramaults, Robert Kranenborg, Julian Baggini, Linda Roodenburg en Martin Caraher verkennen ze de mogelijkheden om de Nederlandse eetcultuur beter op de kaart te zetten en gezonder te maken.

Platform ‘Van Moeder Natuur’

KOST is een initiatief van het platform ‘Van Moeder Natuur’. Het platform richt zich op een gezonde Nederlandse eetcultuur. Dat betekent genieten van gezonde, lekkere en natuurlijke producten boordevol nutriënten. Maar ook echt tijd maken voor eten, zelf koken en samen genieten van de maaltijden.

Dagprogramma

Tijdens het programma passeren interessante thema’s de revue. De inhoud is samengesteld door verschillende bekende curatoren uit de Nederlandse eetcultuur. Zo is Mac van Dinther de curator van ‘Buitenlandse Kost’, heeft Joris Bijdendijk de ‘Oude Kost’ onder zijn hoede genomen, ontfermt Joris Lohman zich over ‘Moderne Kost’, is Samuel Levie de curator van ‘Vreemde Kost’ en verzorgt Helen Kranstauber de ‘Verplichte Kost’.

Kostelijk diner

In de avond is er een Kostelijk diner. De chefs van het diner zijn Joris Bijdendijk (RIJKS®), Albert Kooy (Dutch Cuisine), Luc Kusters (Bolenius), Benny Blisto (BAK), Sander Louwerens (Citroen), Willem Schaafsma (Eindeloos), Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Geert Burema (Merkelbach), Nel Schellekens (de Gulle Waard), Dick Soek (Piloersemaborg) Eef Bolado (As) en René van der Veer (De Veldkeuken). Niek Beute (De Klepel) en Ard Muntjewerf (The Lobby) verzorgen de dranken.

Een programma om je vingers bij af te likken. Helaas is zowel het dagprogramma als het Kostelijk diner uitverkocht.

Bron: Food Cabinet

Website: KOST

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.