‘Kosher-style’ diner | Sidney Schutte kookt met Itzik Barak

3-1-2017

  • Gastchef Itzik Barak (l), executive chef Sidney Schutte (r)

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 januari 2017 staat executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam samen met zijn Israëlische collega Itzik Barak van Waldorf Astoria Jeruzalem in de keuken op de Herengracht. De chefs gaan een zes-gangen menu componeren, gebaseerd op de moderne, gastronomische, Israëlische keuken, waarvan Itzik Barak een van de belangrijkste exponenten is. Dit bijzondere ‘kosher-style’ diner wordt in Brasserie Goldfinch  geserveerd.

Culinaire jamsessie op het hoogste niveau

Sidney Schutte en Itzik Barak ontmoetten elkaar een jaar geleden tijdens het Taste of Waldorf Astoria evenement in New York, waar beiden tot de vijf geselecteerde topchefs van Waldorf Astoria wereldwijd behoorden. “Het klikte meteen”, verklaart Sidney Schutte de samenwerking. “Af en toe kom je collega’s tegen bij wie je onmiddellijk in de keuken wilt kijken en omgekeerd was dat precies zo.” De chefs vinden elkaar in hun innovatieve en creatieve manier waarop ze met smaken en smaakcombinaties omgaan, het toepassen van (nieuwe) kooktechnieken en hun onvoorwaardelijke gedrevenheid. “Het wordt een culinaire jamsessie op het hoogste niveau”, belooft Sidney Schutte. Gastchef Itzik Barak en gastheer Sidney Schutte nemen elk drie gerechten voor hun rekening. Van 12 – 16 februari 2017 worden de rollen omgedraaid en zal Sidney Schutte bij Itzik Barak te gast zijn in diens keuken in Waldorf Astoria Jeruzalem.

De prijs is 75 euro pp. Informatie en reserveringen, telefoon: 020-718 46 43; e-mail: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com

‘Kosher-style’ diner door invloeden van Itzik Mizrachi Barak

Itzik Mizrachi Barak is een zeer gerespecteerde chef in Israël. Opgegroeid met de aroma’s en smaken van Jeruzalem, hielp hij van jongs af aan zijn moeder en grootmoeder bij het bereiden van traditionele maaltijden; ‘soul food’, zoals hij het zelf noemt. De culinaire ‘smeltkroes’ van het Midden-Oosten vormde de inspiratie voor zijn latere loopbaan, die begon bij Hilton Jeruzalem. Itzik Barak werkte vervolgens als chef-kok en F&B manager in verschillende toonaangevende hotelketens in Israël en deed internationale ervaring op in prestigieuze restaurants in Japan, Hong Kong en de Verenigde Staten. In 2015 trad hij aan als executive chef van Waldorf Astoria Jeruzalem’s Palace and King’s Court Restaurants. Itzik Barak maakt creatief gebruik van pure ingrediënten en verse seizoensproducten in een combinatie van de Japanse en Franse keuken, met specifieke en verfijnde smaken.

Inspiratie

Zoals al in het persbericht stond aangegeven is het idee voor de samenwerking ontstaan tijdens de ‘The Taste of Waldorf Astoria’. Tijdens dit evenement werd met de huidige groep chefs van alle Waldorf Astoria hotels wereldwijd in samenwerking met de James Beard Foundation, gezocht naar een nieuw iconisch gerecht. Gerechten als Eggs Benedict, Red Velvet Cake en de Waldorf Salad zijn de culinaire geschiedenis van deze hotels. De laatste editie werd gewonnen door Chef Benoit Chargy van het Waldorf Astoria Beijing samen met de ‘rising star’ chef en finalist via de James Beard Foundation, Erik Bruner-Yang; the Jing Roll.

Website: Waldorf Astoria Amsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.