Koken met cannabis door The Herbal Chef

11-5-2016

Hoewel we als Nederland zijnde vaak gezien worden als cannabis hoofdstad van de wereld, wordt er nog nauwelijks geëxperimenteerd met de cannabis plant in de Nederlandse keukens. In Amerika pioniert chef Chris Sayegh uit Los Angeles echter maar al te graag met het groene spul in zijn gerechten. Gaat hij ons inspireren om ook te gaan koken met cannabis?

Chris Sayegh kookt met cannabis

In Californië is men bezig om ‘recreational marijuana’ te legaliseren maar Chef Chris Sayegh uit California is er nu al mee aan het experimenteren. Hij is 23 jaar en heeft een achtergrond in haute cuisine en staat bekend als The Herbal Chef. “Ik wil dat je eten beleeft, en niet zomaar op eet. Ik wil dat je je gebonden voelt met waar het eten vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Dat is waarom ik doe wat ik doe.”, omschrijft Chris zijn werkwijze op zijn website.

Ben je woonachtig in L.A., dan kun je Chris uitnodigen om ook bij jou langs te komen. Als chef serveert hij drie-gangen maaltijden, gewoon bij jou thuis. Dit kunnen dus ook gerechten zijn waarbij marihuana ook op de ingrediëntenlijst staat. Dit omdat Chris niet alleen wil dat het eten goed smaakt, nee, hij gaat voor de totale beleving waarvan de geest ook deel uitmaakt.

Chris: “Of je nou dronken wordt van wijn of high van cannabis. Het zorgt er beide voor dat je perceptie van dingen verandert. Je eet dus ook met een andere perceptie. Met elke hap, elke gang verandert de chemie in je hersenen. Je ziet het eten anders dan je vijf of tien minuten daarvoor deed. Kortom, het eten met cannabis is een ervaring die constant verandert, naarmate de avond vordert.”

Koken met cannabis is niet goedkoop

Voor ieder die dit ook wil ervaren: trek je portemonnee maar alvast. Het is niet goedkoop. Naast het prijskaartje van zo’n $ 500,= moet je in L.A. ook in het bezit zijn van een bewijs dat je marihuana gebruikt als medicijn. In de video hierboven is te zien hoe Chris één van zijn drie-gangen maaltijd klaarmaakt voor een vriendin van hem.

In de gerechten die Chris maakt voor zijn gasten overheerst de cannabis smaak niet, tenzij hij echt wilt dat je het proef. Dit is echter meestal niet het geval gezien de ‘minder prettige’ smaak. Wil je een idee krijgen hoe Chris aan het werk gaat met cannabis, kijk dan bovenstaande video.

Culinaire inspiratie rond cannabis

We zijn al vaker initiatieven rondom het koken met wiet tegengekomen. Zo heeft een kledingmerk in 2013 rondom een lancering van een nieuwe lijn een Japanse chef laten koken met wiet. En vorig jaar heeft de mini sushi keten ‘Hapa Sushi’ een speciale wiet-food pairing menu geïntroduceerd om de legalisatie van recreatieve marihuana in Colorado te vieren. Wij vinden echter het voorbeeld van Jonnie Boer het mooiste, hij serveerde enkele jaren geleden, een culinaire joint!

Website: The Herbal Chef

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.