Klassieke tafelbereidingen bij Restaurant Hemingway

11-11-2015

‘Back to the Classics’, restaurant Hemingway van Grand Hotel De Draak gaat 2 dagen klassieke tafelbereidingen serveren.

Het team van restaurant Hemingway van het oudste hotel en bedrijf van Nederland, Grand Hotel De Draak te Bergen op Zoom, gaat op donderdag 26 en vrijdag 27 november bij iedere gang een klassieke tafelbereiding serveren.

‘Back tot the Classics’ met klassieke tafelbereidingen

Op deze avonden kan er gekozen worden voor een vier gangen menu met een klassieke tafelbereiding per gang. Gedurende de avond wordt er onder andere gerookte zalm getrancheerd, zeetong gefileerd aan tafel, entrecote getrancheerd met als saus geflambeerde lardons en als afsluiter cerises flambées. Er is een hoop vakmanschap te zien op deze avonden in restaurant Hemingway.

Klassieke tafelbereidingen verdwijnen

De afgelopen jaren zijn steeds meer restaurants gestopt met de klassieke bereidingen aan tafel. Dit wordt met name veroorzaakt door de arbeidsintensiviteit maar natuurlijk ook door de opleidingen. De klassieke tafelbereidingen worden niet vaak meer geoefend en verdwijnen door deze oorzaken. De vaktechnische tafelbereidingen worden overigens in het hogere segment nog wel met enige regelmaat gedaan. Vaak in een hip jasje, zoals het aan tafel bereiden van ijs doormiddel van stikstof of het, aan tafel of op de bar, bereiden van een cocktail. Gelukkig vind je varianten van de klassieke gerechten zoals crêpe Suzette nog regelmatig terug in de top restaurants. Zo serveert maison Lameloise (***) van chef Éric Pras zijn variant op dit gerecht nog altijd.

Uiteindelijk draait het bij de tafelbereidingen om een stukje show en dit draagt natuurlijk bij aan de uiteindelijke beleving van de gast. Wij zien het in ieder geval graag in restaurants en wensen de gasten van restaurant Hemingway veel plezier op 26 en 27 november en het team veel succes.

Website: Restaurant Hemingway

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.