KFC USA | It’s not Pizza it’s Chizza!

23-2-2024

  • The Chizza - limited available at KFC USAThe Chizza - limited available at KFC USA
  • The Chizzeria exterior at the pop-up in NYC - credits KFCThe Chizzeria exterior at the pop-up in NYC - credits KFC

Kentucky Fried Chicken blijft onverwachte combinaties bedenken om nieuwe gerechten te creëren. Vanaf 26 februari introduceert KFC in de USA voor een beperkte tijd, de internationale hit, Chizza (spreek uit als ‘cheet-za’).* Het is geen pizza: twee 100% wit vlees Extra Crispy™ gebakken kip filets gegarneerd met pittige marinara saus, gesmolten mozzarella kaas en knapperige pepperoni.

Leestijd: 1 minuut

De Chizza is bedacht door KFC op de Filippijnen

Chizza verscheen voor het eerst op de menukaarten van KFC op de Filippijnen in 2015 en sindsdien heeft het KFC-exclusief zijn weg over de hele wereld gevonden naar onder andere Korea, Taiwan, India, Thailand, Duitsland, Spanje en Mexico. Nu kun je de Chizza voor het eerst in de VS ervaren.

“Gefrituurde kip en pizza een bijzondere combinatie,” aldus Nick Chavez, CMO KFC U.S. “De fan-favoriete mashup is eindelijk verkrijgbaar in de V.S. na wereldwijd op diverse menukaarten te hebben gestaan – probeer het gerecht nu het kan!”  Je kunt de Chizza apart bestellen of in een combo maaltijd met Secret Recipe Fries en een medium drankje bevat.

Pop-up Chizzeria & Blackberry lemonade

Om het debuut in de VS te vieren, tovert KFC zijn restaurant op 242 E 14th St. in New York City – de pizzahoofdstad van de VS – om tot een unieke ‘Chizzeria’ pop-up waar klanten Chizza als eerste en gratis kunnen proberen.** De KFC Chizzeria biedt slechts één menu-item, warme & verse Chizza, een KFC-like kijk op een klassieke pizzeria. De eerste Chizzeria wereldwijd opent (waarschijnlijk) zijn deuren voor een beperkte tijd, vrijdag 23 februari – 24 februari (13.00 – 21.00 uur lokale tijd), maar Chizza is beschikbaar in de rest van de USA vanaf maandag 26 februari.

In KFC’s begeleidende Chizza advertentie heeft social media maker GrannysOffHerRocker als een Italiaanse ‘Nonna’ een rol. Deze ‘Nonna’ verzekert de kijkers dat KFC’s nieuwe menu-item geen pizza is – het is Chizza.

KFC-klanten kunnen de KFC-app gebruiken om hun Chizza te bestellen en de rij over te slaan bij het speciale Quick Pick-Up punt van KFC en zich aanmelden voor KFC Rewards om te beginnen met het verdienen van beloningen op digitale bestellingen en het winnen van gratis KFC items.***

Ook keert het drankje ‘Blackberry Lemonade’ tijdelijk terug in het assortiment in de USA, het perfecte fruitige en wrange drankje dat de smaakpapillen verfrist terwijl je geniet van de Chizza combo maaltijd.

*Prijzen en deelname kunnen variëren, voor een beperkte tijd.

**Limiet één per klant.

***KFC Rewards programma alleen beschikbaar bij online bestellingen bij deelnemende KFC restaurants in de 50 Amerikaanse staten. Account aanmaken vereist.

Website: KFC

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.