Kerst zonder uitbuiken

17-12-2013

Van het Diabetesfonds kregen wij het persbericht ‘kerst zonder uitbuiken’. Uit een onderzoek blijkt dat het gros van de Nederlanders in december gezond eten links laten liggen. Dat stelt het Diabetes Fonds op basis van zoektrends op Google. Waar in januari mensen massaal googelen op ‘gezonde recepten’ en op ‘dieet’, laten ze in december gezond eten links liggen. Volgens het Diabetes Fonds een gemiste kans, want lekker én gezond eten met kerst is wel degelijk mogelijk.

Om te laten zien hoe je feestelijk, lekker en toch licht kookt, geeft het Diabetes Fonds zes kerstrecepten weg, te downloaden of door te sturen via  diabetesfonds.nl/kerst.  Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds; “Deze recepten zijn geschikt voor iedereen, met of zonder diabetes, die van de kerst wil genieten zonder daarna lichamelijk gevloerd te zijn.”

Net zoals koks steeds meer rekening moeten houden met mensen die glutenvrij moeten eten, is ook de groep met suikerziekte groeiende. Zoals wij in het artikel ‘glutenvrij festival’ van november al hebben aangegeven zien wij bijvoorbeeld op Twitter nog regelmatig gesprekken tussen chefs, over de problemen die zij ondervinden met alle beperkingen waarmee ze worden geconfronteerd.  Dus doen wij hierbij nogmaals een oproep voor het inzetten van een ‘bekende chef’ in een educatief programma, of festival voor koks, die op hoog niveau laat zien dat je rekening kunt houden met gasten die lijden aan diabetes, die glutenvrij eten of met een andere allergie worden geconfronteerd. Tenslotte moet uit eten gaan altijd een feestje zijn! Marjolein van Spronsen

Website: Diabetesfonds.nl/kerst

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.