Kellogg’s | Fine dining experience with cereals

3-5-2017

Kellogg’s® creëerde eenmalig een ‘fine dining experience with cereals’ in het Kellogg’s NYC café. Een select groepje gasten hebben mogen genieten van een exclusief zes gangen diner met recepten waarin de ontbijtgranen van Kellogg’s waren verwerkt. De chefs Mathew Peters, Travis Swikard en Harrison Turone creëerden signature gerechten van Thomas Keller en Daniel Boulud met het gebruik de cereals van Kellogg’s. Deze chefs waren teamgenoten in Team USA bij de Bocuse d’or (die zij wonnen) en zij steunen allemaal Ment’or, een non-profit organisatie die jonge culinaire professionals inspireert tot excellence. Een goed voorbeeld van het inzamelen van geld voor een goed doel en tegelijkertijd mensen te inspireren door de eindeloze mogelijkheden van cereals te laten zien.

Fine dining experience with cereals

“Leuk om mijn collega’s mijn signature gerechten te zien maken met ontbijtgranen als toevoeging. Je hoeft geen bekroonde chef-kok te zijn om creatief te zijn in de keuken en om op een unieke manier over eten na te denken,” aldus chef Daniel Boulud.

De creaties van de deelnemende chefs weerspiegelen hun creativiteit. Ze kunnen van elk ingrediënt – zelfs ontbijtgranen – een culinair gerecht maken. De gerechten die ze hebben gemaakt tijdens het diner bij het Kellogg’s NYC Café:

Gekoelde Wortel-Gembersoep | Kokosroom, Kaffir Limoen, Kellogg’s Froot Loops®

Truffel Custard | Kellogg’s Corn Flakes® Infused Custard, Zwarte Truffel En Kersen Relish, Selderij, Kellogg’s Speciale K® “Chive Chip”

Salade van Hawaiiaanse harten Van Perzik Palm | Granny Smith Appels, Kellogg’s Apple Jacks®, Belgische Lof, Geroosterde Walnoten, Banyuls Gastrique

Macaroni & Kaas | In boter gepocheerde Kreeft, Orzo verrijkt met mascarpone, Kellogg’s Rice Krispies®, Tuile

Beef Duo Agrodolce | Kellogg’s Raisin Bran®, Marmalade van Radicchio, Taragna Polenta, Forestière saus.

Koffie en Donuts | Latte, Gouden ‘Donuts’ gemaakt met Kellogg’s Honey Smacks®, Kellogg’s Kaneel Frosted Flakes®, gedroogde Kersen, Pecannoten, Goudpapier

De gouden donuts en bowls met ontbijtgranen, ontworpen door Chefs Thomas Keller, Daniel Boulud, Gavin Kaysen, Harrison Turone, Mathew Peters en Philip Tessier, werden vanaf donderdag 30 maart tot en met zondag 2 april verkocht in het café voor $ 8. De opbrengst van de verkoop van de gouden donuts en de door de chefs samengestelde cereal bowls, werden aan Ment’or geschonken. Bij de gerechten werden tickets weggegeven en op 3 april zijn twee winnaars gelukkig gemaakt met een diner voor twee in restaurant Daniel of restaurant Per Se en natuurlijk een Kellogg’s NYC gift bag.

Bron: Kellogg's

Website: Kellogg's NYC

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.