Kebab Queen | Herinterpretatie van de kebab die geserveerd wordt op een warme counter

18-3-2019

  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales
  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales
  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales
  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales
  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales
  • Kebab Queen - by Manu CanalesKebab Queen - by Manu Canales

In April lanceert Manu Canales, voorheen sous-chef van het restaurant Le Gavroche van Michel Roux Jr, Kebab Queen met partners Stephen Tozer en Ed Brunetin in het hart van Covent Garden in Londen. Zij hebben met hun eerdere restaurants Le Bab en Maison Bab, de moderne, met Europese smaken kebabs al verkend. Nu, na vier jaar van zorgvuldige ontwikkeling, gaat Manu hun meest avontuurlijke en ambitieuze opening, Kebab Queen, leiden. Hier serveert hij zijn gasten een zeven gangen proeverijmenu dat direct op de, op maat gemaakte, verwarmde Dekton-counter wordt opgediend! Wat dacht je van een Foie Gras Kebabito, een gegrilde shish kebab of een Döner Risotto? Klinkt overheerlijk, toch?

Manu Canales houdt van de smaken van kebab | Hij serveert een 7-gangen proeverijmenu

Manu’s liefde voor de smaken van kebab, opgedaan tijdens zijn reizen door Turkije en daarbuiten, combineert met zijn rigoureuze Michelin-training om een ​​7-gangen proeverijmenu te creëren. De gasten door de avond leiden door de gerechten uit de open keuken te serveren. Daarnaast zullen Manu en het team zullen een onbevangen manier van dineren aanmoedigen. Gasten scheuren de kebabs en eten met hun handen, in een ritueel dat hulde brengt aan kebabs die je ’s avonds laat eet.

Achter de verlichte gevel van een klassieke Britse kebabshop, waar hij op een aangepaste hout gestookte grill kookt, zal Manu elk gerecht rechtstreeks op een op maat gemaakt verwarmde Dekton-counter opmaken en opdienen. Het menu begint met twee voorgerechten waaronder de Foie Gras Kebabito; een miniatuur, twee-bite kebab van foie gras van de BBQ. Vervolgens komt de aan de Britse smaken aangepaste, nieuwe versie van de Döner kebab, de Döner risotto. Een intense lam jus risotto afgewerkt met klassieke garnituren en krullen van lamstong. Het visgerecht is een gegrilde shish kebab van zeeduivel met kippenvel dat geserveerd wordt op een gegrild koolblad. Het hoofdgerecht is een Spit Roast Fesenjan Duck. Geïnspireerd op een iconische Iraanse stoofpot wordt het geserveerd met een korst van frisse Perzische rijst, die je uit elkaar trekt met je vingers. Om af te sluiten, is er ‘Got Milk?’ – een ode aan Manu’s jeugd: versgebakken, kleverige melkbroodjes gevuld met gekarameliseerde room en gegarneerd met een sorbet van crème fraîche.

Over Kebab Queen

Kebab Queen is het hoogtepunt van ons project. De pikantheid, umami en rokerigheid van de kebab leent zich uitstekend voor herinterpretatie. We koppelen op creatieve wijze smaken uit het Midden-Oosten met nauwgezette en klassieke technieken. Maar we willen dat je je ontspant en gewoon geniet; het gaat over het combineren van de intense smaken van high-end dineren met het gemeenschappelijke, dicht op elkaar zittend, plezier van de kebabshop”, zegt Manu. Gasten nemen plaats op de één van de tien luxe, kobaltblauwe, met leer beklede krukken, die direct aan de counter rondom de open keuken staan. De roestvrijstalen wanden van Kebab Queen zijn ontworpen door ontwerper Angus Buchanan en worden geaccentueerd door pastel roze gordijnen en een roze, betegelde vloer.

Kebab Queen opent begin april en je kunt op de hele zaak privé reserveren. Gasten genieten voor £ 60 van het zeven gangen menu plus petitfours. Het adres is 4 Mercer Walk in Covent Garden. Voor boekingen kun je contact opnemen met info@kebabqueen.com

Website: Kebab Queen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.