JO&JOE trekt in bij IKEA op het Westbahnhof in Wenen

5-9-2019

  • JO & JOE in Vienna - credits IKEA
  • JO & JOE in Vienna - credits IKEA

JO&JOE krijgt een vestiging boven op de City IKEA bij het Westbahnhof in Wenen, twee innovatieve concepten komen samen in één project. Open house by JO&JOE wordt gevestigd op de twee bovenste verdiepingen van de IKEA. Het merk JO&JOE (dat bij Accor Group hoort) combineert hostel en hotel elementen met daarnaast een aantrekkelijk aanbod van restaurants en diverse services.

Innovatief concept opent in 2021 | JO&JOE trekt in bij IKEA

De voorbereidingen voor de ontwikkeling van de nieuwe City IKEA bij het Westbanhof verlopen snel. De start van de bouw van het zeven verdiepingen tellende gebouw staat gepland in januari 2020 en moet in 2021 klaar zijn. Het nieuwe hospitality aanbod is een perfecte match voor het innovatieve IKEA concept; in de twee bovenste verdiepingen van het gebouw gaat zich ‘Open house by JO&JOE’ vestigen. Deze JO&JOE locatie in Wenen biedt ruimte voor 345 bedden, een volledig geïntegreerd restaurant en bar op de rooftop evenals een onderscheidend JO&JOE evenementenprogramma.

JO&JOE Wenen | Eerste locatie In Duits sprekende regio

Na de opening in Parijs en Hossegor en met zeven projecten in de pijplijn, is dit de eerste JO&JOE in een Duits sprekende regio. De komst van JO&JOE in Oostenrijk onderbouwd het internationale uitbreidingsplan van dit merk. “De moderne architectuur en de unieke locatie van de nieuwe City IKEA gaat perfect samen met de spannende nieuwe wereld die door JO&JOE wordt aangeboden. We werken samen aan het creëren van een uitnodigende, goed verbonden omgeving waarin de livestyle trends van jonge, urban klanten wordt gereflecteerd. We zijn blij met deze strategische samenwerking met IKEA en staan open voor mogelijke andere samenwerkingen in de toekomst”, aldus Volkmar Pfaff, Managing Director van Accor Oostenrijk.

Het Open house JO&JOE concept is geschikt voor zowel zakelijke als leisure gasten die graag op een centrale locatie verblijven en is een platform die interactie met de lokale bevolking biedt. “Onze eerste Open house by JO&JOE vestigingen hebben zich al bewezen en zijn zeer populair omdat dit concept het beste van zowel privé verhuur, hostels als hotels combineert. We zijn heel enthousiast over onze samenwerking met IKEA en onze nieuwste locatie in Wenen waar we onze inzet laten zien om de gasten vrijheid en autonomie te laten ervaren en een briljant design dat goed past bij de elegantie van de stad”, aldus Francois Leclerc, VP Brand & Operations.

Unique shopping experience at IKEA Westbahnhof in Vienna

Met zijn modern architectuur en innovatieve ideeën voor interieurs, biedt deze vestiging, gelegen aan de Äussere Mariahilferstrasse, een unieke winkel ervaring. Dit nieuwe shopping concept speelt voornamelijk in op huidige trends en houdt rekening met nieuwe shoppatronen en nieuwe manieren van vervoer, dus zonder auto’s. Bijvoorbeeld, klanten kunnen tegenwoordig alle bestellingen binnen 24 uur thuis laten bezorgen. Een groene gevel en een openbaar park op het dakterras zorgen voor een uitnodigende sfeer en aangenaam microklimaat. “Door samen te werken met JO&JOE hebben we een partner gevonden die de ideale match is voor onze urban doelgroep, en die net zoals wij, nieuwe, unieke en innovatieve ervaringen weet te bieden”, aldus Viera Juzova, managing Director van IKEA Wenen.

Website: JO&JOE & Ikea

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.