Japies Hof pioniert met festivalfood op sterrenniveau

23-5-2016

Muziekfestival met een food line-up van het hoogste culinaire niveau. Deze zomer vindt je op het Japies Hof naast tal van muzikale acts topchefs als Richard van Oostenbrugge, Pascal Jalhay en Syrco Bakker.

Event voor fijnproevers en muziekliefhebbers

Japies Hof is het eerste Nederlandse festival dat een smaakmakend muzikaal programma koppelt aan een hoogwaardige gastronomische line-up. De eerste editie vindt 2 juli plaats op het terrein van de Jaap Eden Baan in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Nick Mulvey, Indian Askin, Joost van Bellen en host Eric Corton verzorgen de muzikale programmering. Sterrenchefs als Syrco Bakker, Pascal Jalhay en Richard van Oostenbrugge vullen op een laagdrempelige manier een deel van het gastronomische programma in. De combinatie maakt Japies Hof een evenement voor zowel fijnproevers als muziekliefhebbers tot een uniek evenement.

Chef’s Table

Nu het festival seizoen al weer even is begonnen, komen ook de vele foodtrucks weer uit de garages. Japies Hof wil op het festival juist de food line-up naar een hoger niveau tillen. Dit door middel van een programmering, die een ieder iets bijzonders biedt. Aan de Chef’s Tables wordt een gelimiteerd aantal bezoekers sterrendiners geserveerd, inclusief bijpassende wijnen. Bereid door topchefs als Richard van Oostenbrugge (2 ** Bord’eau) en Michael Wolf (Wolf Atelier).

Verschillende keukens

Bijzondere verhalen van de chefs komen op Japies Hof boven tafel en worden geïllustreerd aan de hand van mooie gerechten. Syrco Bakker (Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman) vertelt bijvoorbeeld over het werk in een sterrenkeuken, Pascal Jalhay (voorheen 2** chef Vermeer) laat bezoekers kennismaken met het moleculair koken zonder chemische toevoegingen en Sicco Gerlsma vertelt en serveert met zijn Javaanse vrouw en chef Esther (Tandjong Priok) de geheimen van de échte Indonesische keuken.

Japies Hof

Japies Hof is een festival voor het hele gezin, met zowel een breed muzikaal als een breed culinair aanbod, je hebt de keuze uit een patatje voor een paar euro of een luxe sterrenmaaltijd. Voor de jongste bezoekers is er een speciaal programma met onder meer een jeugdvoorstelling van een bekende cabaretier.

Gezien het exclusievere karakter van deze Chef’s Tables geldt hiervoor een meerprijs. Kaartverkoop voor de Chef’s Tables startte afgelopen zaterdag 22 mei.

Website: Japies Hof

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.