Italiaans restaurant ‘moderne stijl’ in Leiden

9-2-2015

  • Zucca1Credits: Jim Ellam
  • Zucca2Credits: Jim Ellam
  • Zucca3Credits: Jim Ellam
  • Zucca4Credits: Jim Ellam
  • Zucca5Credits: Jim Ellam
  • Zucca6Credits: Jim Ellam

Vanaf de wanden kijken The Godfather en Berlusconi in graffitivorm neer op de tafels waaraan felrode stoelen staan. Zucca is een Italiaans restaurant in Leiden dat het net even anders aanpakt dan de meer klassieke Italiaan. Maar dan wel met ambachtelijk bereide pizza’s en met liefde vervaardigde gerechten.

Graffiti als kunst

Het personeel draagt shirts met daarop ‘I’m Italian, what’s your super power?’ en klassieke kunstwerken als Mona Lisa en de Venus van Botticelli zijn zo bewerkt dat Mona nu een ooglapje draagt en Venus een zonnebril. Kortom geen klassieke inrichting voor dit Italiaanse restaurant maar graffiti en een moderne inrichting. Een kunstenaarscollectief verzorgde het artwork op de muren dat zich laat omschrijven als een mix van klassiek en nu, met een dikke knipoog. De Madonna van Rafael draagt een baby in voetbaloutfit en de Venus van Botticelli is omringd door graffiti figuren en engelen op een Vespa scooter.

Italiaans restaurant ‘moderne stijl’

De inrichting mag dan alles behalve traditioneel zijn, de Italiaanse gerechten smaken zoals ze in een trattoria in Italië worden geserveerd. De pizzabodems (dun!) worden gebakken in een gloeiende steenoven en de pasta’s, anti pasti en secondi worden in de open keuken gemaakt van verse ingrediënten.

Nieuwe loot aan de stam

Zucca is onderdeel van Witteman Horeca Beheer, onder leiding van Ruud en zoon Singha Witteman. Zij hebben nu zes horecazaken, waarvan er vijf in Leiden zijn gevestigd. Ze staan bekend om hun toegankelijke horecaconcepten, gericht op een groot publiek.

Spin to win

De ondernemers blijven innoveren. Vaak door ‘out of the box’ te denken en te doen. Zo kan iedereen die op een dinsdag of woensdag bij Zucca heeft gegeten na het afrekenen een draai geven aan het ‘O Fortuna Rad’. Er zijn prijzen te winnen voor een volgend bezoek, van een gratis fles wijn tot 50% korting op het volgende diner.

Website: Zucca Leiden

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.