International Coffee Day | Hoe maak je de perfecte Espresso Martini?

1-10-2019

  • Tia Espresso Martini kit
  • Espresso Martini cocktail
  • Espresso Martini Belenkaya
  • Irish Espresso Martini
  • Oriental Espresso Martini

Koffie is een van de populairste dranken ter wereld, en daarmee ook een onmisbaar ingrediënt van een coffee cocktail. Niets voor niets staat de coffee cocktail ‘Espresso Martini’ wereldwijd al jaren in de top 10 van bestverkopende cocktails! De Espresso Martini is een echte klassieker en inmiddels niet meer van de cocktailkaart weg te denken. Deze cocktail geeft je gegarandeerd een cool down en energy kick tegelijkertijd. Vanaf nu kan je ook thuis aan de slag met coffee cocktails met de Tia Maria Espresso Martini kit. Ter gelegenheid van International Coffee Day geven zij je drie overheerlijke varianten (waaronder een spicy variant!) op de iconische Espresso Martini, om thuis te bereiden.

Het schijnt vandaag, 1 oktober 2019, International Coffee Day te zijn! Op deze dag wordt wereldwijd de populariteit van koffie gevierd. Langzamerhand zien we dat dit soort ‘commerciële dagen’ ook in Nederland worden gebruikt. Zo vieren ze vandaag in Engeland ook de ‘International Day for Older Persons’ en is het ‘World Vegetarian Day’ internationaal. Je kunt elke dag hele lijstjes vinden van wat er die dag gevierd wordt! Vandaag dus dit artikeltje van Tia Maria rondom één van mijn favoriete cocktails, de Espresso Martini! ^Marjolein

Drie variaties op de Espresso Martini | Om zelf te shaken

Klassieke Espresso Martini

Een Espresso Martini is een mix van wodka, espresso en Tia Maria, die je vervolgens samen met wat ijsblokjes heel goed shaket. Als je het goed doet ontstaat er een perfecte schuimlaag bovenop! Deze ontstaat door de coffee cocktail door het zeefje van de shaker in het glas te schenken.

Hoe maak je ‘m? – Giet 25ml Tia Maria, 25ml Belenkaya Vodka en een single shot espresso in een shaker gevuld met ijs. Shake alles door elkaar en strain in een ijskoud martiniglas en garneer met een paar koffiebonen.

Tia Oriental Espresso Martini

Bij deze variant op de Espresso Martini is de wodka vervangen door Opihr Gin. Dit geeft een spicy twist aan deze klassieke coffee cocktail.

Hoe maak je ‘m? – In deze cocktail zit 25 ml Tia Maria, 25 ml Opihr Gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met gemalen peper. Een spicy coffee cocktail!

Irish Espresso Martini

Liever een zoetere variant van deze coffee cocktail? Maak dan een Irish Espresso Martini, vervang de wodka door Writers Tears Copper Pot Irish Whiskey.

Hoe maak je ‘m? – In deze cocktail zit 25ml Tia Maria, 25ml Writers Tears Copper Pot Whiskey en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met een paar koffiebonen.

Kijk voor meer coffee cocktail recepten op www.tiamaria.com

Website: Tia Maria

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.