Inspiratie voor hoteliers

16-5-2011

Het vakantiegeld komt er aan en iedereen is weer druk met de vakantievoorbereidingen. Simkaarten van diverse landen worden onderling uitgewisseld omdat de netwerkproviders nog steeds extreem hoge roamingkosten rekenen, om van het dataverkeer nog maar te zwijgen. Eén van de aankopen in het buitenland met de beste prijs-/kwaliteitverhouding is dus een nieuwe simkaart, al dan niet met mobieltje. Het loont helemaal bij een verblijf langer dan een maand of bij regelmatig bezoek aan een land.

 

Zou het niet handig zijn als u ter plekke een simkaart kunt gebruiken, of nog mooier, een simpele mobiele telefoon erbij. En is het dan ook niet handig als dat meteen bij uw hotel kan? De kamertelefoon gebruiken we alleen nog maar als wekker en voor roomservice, maar bedenk eens wat de mogelijkheden zijn van een hotelmobiel. Een ideale win-win situatie, de gast kan overal goedkoper bellen, de hotelier biedt extra service en kan zelf nog last-minute aanbiedingen doen of (dringende) berichten doorgeven. De introductiekosten van een dergelijk concept zijn te overzien, hotels kunnen desnoods beginnen met prepaid simkaarten als test. Zeker dat dit punten scoort bij de gasten en in de media, mooi stukje gratis publiciteit!

Bron: Blog Marjolein van Spronsen

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.