Inspiratie vanuit de retail

10-12-2014

Wat kan de horeca leren van het ‘Future of Retail 2015’ rapport van PSFK? Rehabstudio Ltd heeft in een video een aantal aanbevelingen vanuit het rapport uitgewerkt.
De aanbevelingen bestaan onder andere uit:

  • Retailers zullen worden uitgedaagd om voor elke shopper een persoonlijke ervaring te creëren.
  • Ze zullen de technische mogelijkheden om deze persoonlijke ervaring te kunnen delen moeten omarmen.
  • De winkels zullen zich meer en meer moeten gaan richten op het feit dat zij een knooppunt kunnen zijn voor de betrokkenheid van de gemeenschap. Dit is een van de voordelen ten opzichte van online winkels.
  • Het afrekenen zal door de techniek makkelijk en sneller moeten gaan, denk bijvoorbeeld aan betalen met mobiele telefoon.

Inspiratie vanuit de retail voor de horeca

Zeker voor de grotere horecabedrijven zitten in het filmpje van de rehabstudio Ltd een aantal aanbevelingen die als inspiratie voor de toekomst kunnen dienen. Zou het bijvoorbeeld werken als je een persoonlijke suggestie voor de lunch bij La Place ontvangt als je daar regelmatig eet?

Voor de kleinere horecabedrijven in dorpen is het belangrijk om steeds meer het knooppunt binnen de gemeenschap te worden. Heel veel verdwijnt uit de kleinere dorpen dus je zou kunnen gaan functioneren als afhaalpunt voor de post, de stomerij enzovoorts. Zolang een groot deel van je potentiele gasten maar met enige regelmaat in jouw pand komt!
Ook de horeca wordt natuurlijk geconfronteerd met nieuwe betaalwijzen, zoals het betalen met mobiele telefoon. Dit zijn belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, terwijl je bij veel horecabedrijven nog steeds alleen met cash kunt afrekenen! Dat is toch echt niet meer van deze tijd?!
De video eindigt met een gastvrij gebaar: de boodschappen thuisbezorgen! Dit kun je natuurlijk ook omdraaien… Waarom gaan wij onze gasten niet een custom made klant-en-klaar maaltijd thuisbezorgen?

Website: PSFK

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.