Inspiratie van de Xiringuito Escribà: een ‘Airbag’ met Iberico ham

12-8-2015

Bij de Xiringuito (strandrestaurant) Escribà in Barcelona serveren ze een ‘Airbag’ met Iberico ham, een geweldige alternatieve manier om één van de meest heerlijke hammen van de wereld te serveren. De “airbag” wordt warm geserveerd wat het vet in de ham een beetje laat smelten, waardoor een zalige combinatie van ham en brood ontstaat.

Xiringuito Escribà

Als we een bezoek aan een stad brengen, lees ik graag de Michelin-gids en google voor leuke restaurants om te eten. Onlangs hebben we een nieuwe ‘gids’ gekocht (trouwens ook als app te downloaden): Where Chefs Eat, een gids waarin chefs hun favoriete restaurants aanprijzen, hierin werd ook dit strandrestaurant aanbevolen door Albert Raurich, Ferran Adria’s rechterhand bij el Bulli gedurende 7 jaar. Hij ging zijn eigen weg in 2007 om de Aziatische tapas bar Dos Palillos te openen. Je kunt bij dit strandrestaurant in een ontspannen sfeer lunchen en dineren, ze serveren eenvoudige maar heerlijke gerechten. Vooral als je wil lunchen in het weekend is het handig om te reserveren. We vonden naast de ‘airbag’ ook hun Escribà speciale paella of fidueà (Catalaanse noedels) en de keuze van desserts erg lekker.

Een klein gastvrij gebaar van de Xiringuito

Het personeel brengt de rekening in een hoed met daarin een kleine verrassing. Ouderwets, maar ook veel volwassenen zagen we spelen met deze verrassing! Een geweldige plek om te genieten van een zomerse lunch of diner als je Barcelona bezoekt! ^ Marjolein van Spronsen

Website:

Xiringuito Escribà

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.