Hotels for Trees | Blycolin wordt Founding Partner

16-12-2021

  • Blycolin founding partner of Hotels for TreesBlycolin founding partner of Hotels for Trees
  • Blycolin founding partner of Hotels for TreesBlycolin founding partner of Hotels for Trees

Blycolin wordt Founding Partner van Hotels for Trees. De internationale specialist in linnenservice voor de hospitality branche biedt de stichting financiële steun ten behoeve van de verdere Europese groei. Verder zal Blycolin het concept gaan promoten onder haar meer dan 2.000 hotelklanten.

Hotels for Trees maakt zich hard voor het verduurzamen van de kamerschoonmaak door middel van het omzetten van besparingen in het planten van bomen. Tot nu plantte zij 5.000 bomen, hun doel voor 2022 is 100.000 bomen en voor 2025 zelfs 1 miljoen bomen. Het is een eenvoudig te implementeren concept voor zowel de hotels als hun gasten. Er zijn al een aantal gerenommeerde hotels die er aan meedoen zoals o.a. Grand Hotel De Draak, Grand Hotel Huis ter Duin, Banks Mansion en hotel Kapellerput. Lees er meer over in dit artikeltje.

Leestijd: 2 minuten

Blycolin plant de eerste boom voor elk hotel dat zich aansluit

Blycolin biedt zorgeloos linnen management aan voor hotels, restaurants en wellnesscenta. Op dat gebied zijn zij marktleider in de Benelux, Duitsland en Polen. Voor iedere hotelklant die zich aansluit bij Hotels for Trees zal Blycolin de eerste boom planten. Het partnership geldt voor tenminste vijf jaar.

Volgens Marc van Boekholt, CEO van Blycolin, sluit de samenwerking met deze stichting perfect aan bij waar de organisatie al jaren mee bezig is: “Ons partnership met Hotels for Trees past heel goed in de visie van Blycolin waarin wij onze verantwoordelijkheid voor een duurzame bedrijfsvoering willen nemen. Hierbij bieden we onze hotelklanten duurzame totaaloplossingen aan die bijdragen aan een optimale kwaliteitsbeleving. Dit prachtige initiatief maakt een directe duurzame impact en wij spannen ons als ambassadeur dan ook graag in om onze klanten te overtuigen dit initiatief ook te omarmen en bij hun gasten onder de aandacht te brengen. Elke stay-over kamer die in plaats van de kamerschoonmaak kiest voor het planten van een boom kost ons een beetje omzet, maar dit levert wel direct een boom op. Concreter impact maken kan eigenlijk niet.”

Wij schreven o.a. in het verleden over het duurzame ‘reborn bedlaken’ van Blycolin.

Verduurzamen door besparingen op kamerschoonmaak

Hotels for Trees wil de hotellerie binnen Europa blijvend verduurzamen door besparingen op de kamerschoonmaak om te zetten in nieuw te planten bomen. Floris Licht, Chief Tree Planting Officer bij Hotels for Trees, ziet in deze partnership een belangrijke stap in de groei van de stichting: “We plantten eerder deze maand de 5000ste boom en breiden momenteel uit naar Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk. Met de steun van Blycolin hopen we in 2022 meer dan 100.000 bomen te kunnen planten.”

Waarom Hotels for Trees? | Hoe werkt het binnen je hotel

Meer dan 1% van alle CO2 uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door de hotellerie en de hieraan verbonden reisbewegingen, diensten en leveringen (bron). Gelukkig zijn er steeds meer hotels die hun gasten op een laagdrempelige en transparante manier de mogelijkheid bieden (een deel van) deze CO2 te compenseren. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat hier zeker in de wereld post-COVID-19, steeds meer behoefte aan is.

Gasten boeken een meerdaags verblijf bij een hotelpartner van de stichting. Tijdens dit verblijf hangen de gasten één of meerdere dagen de unieke ‘Hotels for Trees’-deurhanger aan de deurklink van hun kamer. Het hotel slaat op deze dagen de kamerschoonmaak over en rapporteert het totaal aantal niet schoongemaakte kamers diezelfde avond nog in een portal op de website. Zodra deze getallen zijn ingevoerd is de door de gast mogelijk gemaakte boom samen met alle andere bomen in de rapportage op de website terug te vinden. Dit gebeurt per hotel en per dag. Hotels die mee doen betalen de stichting 5 euro per niet schoongemaakte kamer.

Hotels for Trees is een in mei 2021 opgerichte stichting die momenteel bezig is ANBI status te halen. De stichting wordt aangestuurd door een driekoppig bestuur, overzien door een Raad van Toezicht en heeft geen winstoogmerk. Alle donaties worden uitgegeven aan bebossingsprojecten van ‘Trees for All’ of aangewend voor het runnen en verder laten groeien van Hotels for Trees.

Website: Blycolin & Hotels for Trees

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.