Hotel Sosei Sapporo in het hart van het Japanse eiland Hokkaido is geopend

15-2-2024

  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Restaurant
  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Front desk
  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Entrance
  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Restaurant
  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Deluxe room
  • Hotel Sosei Sapporo by the MGallery Collection - Bar
  • Hotel Sosei Sapporo - Superior Heritage Room

Op het eiland Hokkaido verwelkomde de vijfde stad van Japan sinds januari 2024 de nieuwste aanwinst van de MGallery Collection van de Accor Groep. Hotel Sosei Sapporo ligt in de wijk Sosei East, waar het culturele erfgoed nog altijd aanwezig is. Het ademt Japanse traditie en integreert tegelijkertijd discrete moderne accenten en karakter. Een eclectische mix voor een bestemming die een compleet vakantiegevoel biedt.

We publiceren deze opening omdat we het ontwerp en de architectuur van Hotel Sosei Sapporo mooi vinden.

Leestijd: 2 minuten

Japanse schatten ontdekken in Sapporo

Het historische Sapporo, gelegen tussen bergen en zee, claimt de tweede prijs voor de sneeuw zekerste stad ter wereld. Dit is zelfs één van de redenen waarom hier in 1972 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Het dagelijks leven volgt het ritme van de vier seizoenen. De architectuur is sterk geïnspireerd op het Westen. Het natuurlijke erfgoed draagt in grote mate bij aan de bekendheid van deze stad. In de winter genieten de inwoners van vele activiteiten (waaronder de essentiële ijssculpturenwedstrijd). Op zonnige lentedagen trekt de bevolking naar de vele parken in het centrum om de bloesembomen te bewonderen.

Hotel Sosei SapporoMGallery Collection nodigt u uit om het rijke culturele erfgoed van de stad te ontdekken. Welkom bij uw nieuwe thuis in het centrum van Sapporo, de perfecte uitvalsbasis om de magische schoonheid van het eiland Hokkaido te verkennen.” – Tadashi Kithahara, hotelmanager.

Hotel Sosei Sapporo | Een gerestyled particulier herenhuis

Hotel Sosei Sapporo is gevestigd in een privéwoning uit het pioniersdistrict en brengt al bij de ingang hulde aan Japanse tradities. Hier heeft het iconische object van het hotel een ereplaats: een driedimensionaal beeldhouwwerk van de plaatselijke kunstenaar Rie Kawakami, dat symbool staat voor wilde hop (een bloeiende vaste plant). Hier en daar accentueert het symbool van hamanasu (een Japanse roos die wordt gebruikt in de parfumerie) de ambachtelijke savoir-faire. Maar de locatie laat vooral historische brouwerijen zien. In de bar is de openhaard geïnspireerd op de rondingen van oude koperen bierovens. Gasten kunnen genieten van Sapporo bier, Hokkaido wijnen en lokaal gebrouwen sake. Het kenmerkende kleurenpalet creëert een warme sfeer en verfraait de ruimte met vredig groen of diep violet.

Bloemen in elke kamer

Hotel Sosei Sapporo heeft 118 kamers. De verlichting is zacht en de sfeer bloeit op met grote boeketten kleurrijke bloemen. De omringende natuur is hier terug te vinden op de muren, met Japanse schilderijen die de geschiedenis van de locatie weergeven. Traditionele elementen worden uitgebalanceerd door stukken die geïnspireerd zijn op meubilair dat in de 19e eeuw naar Hokkaido werd geïmporteerd. In de badkamer verspreidt badzout gemaakt van hop (ook wel ‘slaapgras’ genoemd) een frisse geur. Ideaal om je onder te dompelen in het bubbelbad voordat je tussen de lakens kruipt.

Een culinaire ervaring

Sapporo, de bakermat van het Japanse bier, zet deze erfenis vandaag de dag voort. Hoewel je overal in het hotel verwijzingen naar deze traditie vindt, kun je dit universum pas echt ontdekken in het restaurant. In dit gastronomische eethuis is de inrichting geïnspireerd op oude Duitse brouwerijen. Op het menu? Lokale culinaire gerechten, zoals ramen, champignon-uiensoep of jingisukan, een gegrild lamsgerecht. Maar ook een uitgebreide selectie vis, gekocht op de visveilingen op de stadsmarkt.

We schreven in 2022 over de introductie van de MGallery Collection in België met de opening van hotel Le Louise in Brussel.

Website: Hotel Sosei Sapporo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.