Hotel reserveren voor een paar uur

1-1-2013

Bij het boeken van een kamer houdt de Nederlandse hotelmarkt online vaak vast aan een standaardtarief voor één nacht. Een hotel reserveren voor een paar uur is vooralsnog niet gemakkelijk.

Minimale verblijfsduur

Er zijn websites die een dappere poging hebben gedaan, zoals ‘Day-Use Hotels’ waar we in 2012 over schreven. Het lijkt er alleen niet op dat de site nog veel gasten doorverwijst, op dit moment staat alleen hotel & Spa Savarin vermeld voor een minimum verblijfsduur van vijf uur. De website between9and5.com geeft iets meer hoop op een kamer, hoewel ook daar vaste tijdsframes gelden van minimaal vijf uur. Een hotelkamer reserveren voor een paar uur kan er niet.

Verruimen tijden

Met de steeds meer opkomende 24-uurseconomie en bereikbaarheid van wereldsteden zijn de aankomst- en vertrektijden niet meer rond de traditionele in- en uitcheckuren. Als gasten zelf kunnen aangeven gedurende welke tijden ze van het hotel gebruik willen maken kunnen hotels met de huidige geavanceerde boekingssystemen optimaal gebruik maken van de kamers.

Capsules in Azië

Dat is wel anders in Singapore, Japan en Hong Kong. Daar is het een normale zaak dat toeristen of zakenlui een paar uur uitrusten in een slaapcabine of een capsule hotel. Het Green Plaza Shinjuku Capsule Hotel biedt zelfs 630 cabines aan, wel met de beperking dat er alleen mannen mogen slapen. Een capsule meet 190cm bij 100cm bij 90cm en heeft onder andere airconditioning, een TV, radio, alarm klok en instelbare verlichting.

Hotel reserveren voor een paar uur

Hoewel de slaapcapsules ons te claustrofobisch lijken en niet bij onze cultuur passen, zullen ook Nederlandse gasten uit de regio het prettig vinden om een hotel voor een paar uur te kunnen reserveren. En dan gaat het niet om de toeristen en zakelijke gasten zoals dat in Azië veelal gebeurt. Er is namelijk een interessante markt voor de (on)trouwe bezoekers van dating sites als Second Love en Ashley Madison. Deze datingmarkt is hot! Ook apps als Tinder en Grindr vinden gretig aftrek en het is voor avonturiers steeds gemakkelijker om in contact te komen met gelijkgezinden. De (online) datingmarkt is zakelijk interessant voor hotels. Er rust een taboe op, maar het een prima kans om extra geld te verdienen met kamers die anders toch leeg staan door ze te laten reserveren voor een paar uur. Welke hotels bieden een gemakkelijk boekingssysteem om kamers per uur te reserveren? Laat het weten via tip@spronsen.com, wij gaan discreet met de tips om.

Bron: Van Spronsen

Website: www.hgpshinjuku.jp/en/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.