Hotel Raffles Europejski Warsaw | Vijfsterrenhotel met rijke historie en imposante kunstcollectie

12-6-2018

  • Hotel Raffles Europejski WarsawHotel Raffles Europejski Warsaw
  • Hotel Raffles Europejski WarsawHotel Raffles Europejski Warsaw
  • Hotel Raffles Europejski WarsawHotel Raffles Europejski Warsaw

Begin juni 2018 is Hotel Raffles Europejski in Warsaw geopend. Dit luxe hotel in de Poolse hoofdstad is gevestigd in een 160-jaar oud paleis in neorenaissancestijl. Binnen wordt met trots de top van de moderne en hedendaagse Poolse kunst tentoongesteld. Het hotel is een ode aan Pools vakmanschap, van de grijze marmeren wanden in de badkamer waarin de skyline van Warschau is geëtst tot de bewerkte wortelnotenhouten hoofduiteinden van de bedden. De 106 kamers en suites zijn klassiek stijlvol ingericht met zwarte eikenhouten vloeren, hedendaagse Poolse kunst en een bibliotheekhoek. Hotel Europejski is het derde hotel van Raffles & Resorts in Europa, naast Istanbul en Parijs (Le Royal Monceau). De Raffles hotels hebben allemaal een eigen signatuur waarin kunst en architectuur een belangrijke rol speelt, slapen tussen de kunstwerken!   

Hotel Raffles Europejski Warsaw | Imposante kunstcollectie

Hotel Raffles Europejski heeft een eigen, zorgvuldig gecureerde collectie van Anda Rottenberg, voormalig directeur van de Zachęta National Gallery of Art. De collectie bestaat uit bijna 500 werken, gemaakt door meer dan 120 kunstenaars, waaronder de legendarische Poolse avant-gardist Tadeusz Kantor. Ook de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst ontbreken niet, zoals Wilhelm Sasnal, Monika Sosnowska en Turner Prize-genomineerde Goshka Macuga.

Pools dineren met een twist

Restaurant Europejski Grill serveert moderne Poolse gerechten met een twist. De beroemde Spaanse Studio Lázaro Rosa Violán ontwierp het interieur van het restaurant. In het hart van het hotel bevindt zich de Long Bar – vernoemd naar de bar in Raffles Singapore waar de legendarische Singapore Sling cocktail werd bedacht. The Humidor in Hotel Europejski is de meest exclusieve lounge van Warschau, met leren banken, gedimd licht en een haardvuur – ideaal voor liefhebbers van sigaren en gedistilleerde dranken. Patisserie Lourse Warszawa is een bekende naam in Warschau en wordt geroemd om het heerlijke gebak.

Raffles Spa: oase van rust in de stad

De Raffles Spa in Hotel Europejski heeft zes behandelkamers, een sportschool die 24/7 open is en een binnenzwembad met tegenstroom. Er worden behandelingen aangeboden met exclusieve merken als Aromatherapy Associates en Sisley. Net als in de andere spa’s van Raffles staan een holistische benadering, mindfulness en meditatie centraal binnen de spa-beleving van gasten.

Over de keten Raffles

In 1887 liet Raffles Singapore de wereld voor het eerst kennismaken met privébutlers, de wereldberoemde Singapore Sling cocktail en de legendarische service. Raffles, nu onderdeel van AccorHotels, zette daarmee de standaard voor luxe gastvrijheid. Vandaag de dag zet Raffles deze traditie voort in wereldsteden als Istanbul, Parijs en Warschau en op prachtige resort-locaties als de Seychellen. Reizigers arriveren als gasten, vertrekken als vrienden en keren terug als familie. AccorHotels biedt onvergetelijke ervaringen in ruim 4.300 hotels, resorts en woningen en ruim 10.000 privé-huizen in 100 verschillende landen.

Website: Hotel Raffles

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.