Horecatrends | Culinaire kijktips week 8

19-2-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Vera Rauwerda denkt dat ze gaaf zijn om te zien.

Deze week onder andere een gave video van Bloomberg over de geschiedenis van Red Bull en hun marketing. Een video van The Best Ever Food Review Show over de meest indrukwekkende vleesmarkt in Azië waar ze katten-, honden- en rattenvlees verkopen. En een video over luxe vliegtuigmaaltijden, die in niets lijken op de maaltijden die je in de toeristklas geserveerd krijgt. 

 

De marketing en geschiedenis van Red Bull

Red Bull is een merk dat bij de meesten wel bekend is. Red Bull heeft een volledig nieuwe categorie geïntroduceerd in de consumptie wereld: het energie drankje. Ze staan bekend om hun experimentele marketing en zijn daarom inmiddels ook in het bezit van verschillende sport teams, een tv kanaal en zelfs een platen label. Wat ik erg fascinerend vind aan Red Bull is dat zij dankzij hun vorm van marketing zo’n toch ongezond drankje populair hebben kunnen maken. Daarnaast is in het filmpje te zien hoe Red Bull ontstaan is.

Lengte: 06:08

Kanaal: Bloomberg

Datum: 14-02-2019

 

De indrukwekkendste vleesmarkt in Azië

Wanneer je een zwakke maag hebt raad ik je aan deze video wellicht over te slaan. De Tomohon markt in Noord-Sulawesi is een van de meest indrukwekkende vlees marketen in Azië. Hond, kat, rat of vleermuis, je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het op deze vleesmarkt. Ik moet er niet aan denken maar in Azië is het vrij normaal om deze dieren te eten. Ondanks dat ik een dierenliefhebber ben, vind ik het interessant en afschuwelijk tegelijk om te zien dat het in sommige landen op de wereld zo normaal is om kat of hond te eten. Maar goed wij eten ook runderen wat bijvoorbeeld in India ondenkbaar is.  In het filmpje praten ze met verschillende locals en verkopers over deze markt. Ook laten ze in het filmpje andere (normalere) delicatessen zien uit deze regio.

Lengte: 13:49

Kanaal: Best Ever Food Review Show

Datum: 30-09-2018

Vliegtuigmaaltijden van hoge kwaliteit!

Vaak zijn vliegtuig maaltijden niet ontzettend populair bij passagiers. Maar na het zien van dit filmpje, ben ik er toch wat anders naar gaan kijken. Matt Farrell en zijn team bereiden namelijk vliegtuig maaltijden van hoge kwaliteit voor de business- en eerste klas. Hij laat in deze video verschillende maaltijden zien die zijn gemaakt voor verschillende vliegmaatschappijen.

Lengte: 02:55

Kanaal: Great Big Story

Datum: 15-02-2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.