Horecatrends | Culinaire kijktips – week 51

17-12-2018

YouTube is al jaren een bron van  inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Mike Adam denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Onder andere met een kijkje in de keuken van het immense Braziliaanse steakhouse Fogo de Chão, inzicht in het proces van het creëren van moleculaire whisky en een video over waarom KFC er niet in slaagt een voet aan de grond te krijgen in Israël.

Kijk en leer | Een kijkje in de keuken van het altijd drukke Braziliaanse steakhouse Fogo de Chão

In het bovenstaande filmpje krijg je een kijkje in de keuken van het Braziliaanse steakhouse Fogo de Chão in New York. Ze serveren hier minimaal 3.500 gasten per week. Het concept en de manier van werken zijn nieuw voor mij en interessant. Ze krijgen het namelijk voor elkaar om het enorme aantal gasten elke avond, aan tafel te voorzien van kleine stukjes gegrild vlees. Dit is ook precies waar het in een Braziliaans steakhouse om draait, kleine stukjes eten. Op deze manier kun je namelijk langer tafelen en meer eten. Vooral het feit dat de bediening zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen soort vlees is interessant. Op deze manier wissel je in principe constant van rol, van kok naar gastheer en terug! Geïnteresseerd in een soortgelijk Braziliaanse steakhouse concept? Neem dan eens een kijkje bij restaurant Baracca in Hoofddorp! Bekijk hier hun video.

Lengte van de video: 7:48 minuten
YouTube kanaal: Eater
Datum van Publicatie: 07-12-2018

Voor de whisky liefhebbers | Hoe wordt moleculaire whisky gemaakt, en hoe goed is het eigenlijk?

Momenteel zijn de mannen van Endless West bezig om de eerste moleculaire whisky ter wereld op de markt te brengen, onder de naam Glyph. Hiermee brengen zij de productie tijd van jaren terug naar uren. Momenteel duurt het namelijk voor het bedrijf nog maar 24 uur om een lading whisky te produceren. De grootste problemen die ze tegenkomen zijn vooral dat mensen het sentiment en imago achter whisky belangrijk vinden. Dit aspect is lastig toe te voegen aan een moleculaire whisky. Toch zijn zij van mening dat de whisky qua samenstelling niet anders is, en daarom naar verloop van tijd vanzelf de harten van consumenten zal stelen. Vooral de manier waarop zij naar de toekomst van onze consumptie kijken vind ik interessant. De whisky markt is zeker niet de makkelijkste markt om op deze manier te benaderen, toch zijn deze mannen overtuigd dat het ze zal lukken. Ik ben benieuwd of deze aanpak de toekomst heeft.

Lengte van de video: 5:34
YouTube kanaal: Vice News
Datum van publicatie: 1-12-2018

KFC gaat opnieuw een poging wagen in Israël, maar waarom?

KFC is in een veel landen wereldwijd een van de populairste fastfood ketens. Toch zijn er ook een hoop landen waar KFC juist geen voet aan grond krijgt, en snel weer vertrekt. Zo zijn er een aantal landen in Scandinavië die niet of nauwelijks KFC restaurants hebben, maar lijkt ook de Israëlische markt niet op de gefrituurde krokante kip te zitten wachten. Ondanks dat KFC al 3x eerder een mislukte poging heeft gewaagd in Israël, wil men het toch een 4e keer proberen. Daar waar ze op hun hoogtepunt 10 restaurants hadden in Israël, die niet naar wens liepen, willen ze nu naar 100 restaurants in hun 4e poging. Interessant om te zien waarom bedrijven als McDonald’s en Pizzahut wel makkelijk slagen in een lastige markt als de Israëlische, maar KFC niet en waarom zij dan toch een nieuwe poging gaan wagen met maar liefst 100 restaurants! Het filmpje gaf een duidelijk antwoord op deze vragen.

Lengte van de video: 7:34 minuten
YouTube kanaal: CNBC News
Datum van publicatie: 04-12-2018

 

 

 

 

Website: Mike Adam, junior adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.