Horecatrends | Culinaire kijktips – week 49

5-12-2018

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Mike Adam denkt dat ze gaaf zijn om te zien. Onder andere over de menukaart van de toekomst, een video over hoe je indruk kunt maken met echt geweldige desserts voor de feestdagen en een video over een High Tea van juwelen bij het Waldorf Astoria in Amsterdam.

De menukaart van de toekomst

Jezelf proberen te onderscheiden door middel van technologie is niks nieuws in de restaurant wereld. Vaak wordt het echter direct het middelpunt van een concept, en is de implementatie nog erg duur. HoloLamp heeft echter een draagbare projector op de markt gebracht waarmee de verschillende gerechten van de menukaart als hologrammen op de tafel kunnen worden geprojecteerd. De projectie is nog niet te vergelijken met de scherpte in foto materiaal, maar de techniek is veel belovend. Het is voor mij vooral erg interessant omdat het zo makkelijk toepasbaar is en toch een extra beleving geeft aan een restaurantbezoek.

Lengte van de video: 0:56 minuten
YouTube kanaal: HoloLamp
Datum van Publicatie: 3-12-2018

Indruk maken bij het kerstdessert? Laat u inspireren door onderstaande video

De kerstdagen staan weer voor de deur. Ik, en velen met mij kijken hier al langere tijd reikhalzend naar uit. Zeker het koken voor familie en vrienden is voor mij elk jaar weer iets om me op te verheugen. Toch slaat de stress een aantal weken voor het zover is wel een beetje toe. Ik wil tenslotte wel een beetje indruk maken tijdens het kerstdiner, als chef en echte foodie. Persoonlijk wil ik zelf altijd een aantal verrassende technieken verwerken in mijn gerechten en presentatie.

Dit jaar kies ik er voor om een kerst variant van dessert “het klokhuis” dat lang op het menu van restaurant Bord’eau heeft gestaan! In het onderstaande filmpje, van 6:39 tot 7:35, is te zien hoe je dit dessert kunt maken. Het resultaat levert een eetbare kerstbol met daarin een sneeuwman op. Trouwens sommige collega’s vinden het kerstboom dessert aan het begin van de video er ook geweldig uitzien.

Lengte van de video: 10:24
Specifieke gedeelte: 6:39 – 7:35
YouTube kanaal: Yummy Cake
Datum van publicatie: 24-11-2018

High tea van juwelen

Ter eren van het 10 jarig bestaan van Choices by DL-juwelen, is er een afternoon tea georganiseerd in het Waldorf Astoria in Amsterdam. Saignant detail hierbij is dat de zoetigheden die geserveerd worden, zijn gebaseerd op de juwelen lijn.

In de video laat executive souschef van het Waldorf Astoria, Thomas Bron zien hoe ze de namaakjuwelen maken en hoe deze gepresenteerd worden. Het filmpje laat goed zien waar een goede patissier toe in staat is.

Misschien een leuke maar wel moeilijke inspiratie voor friandises na het kerstdiner!

Lengte van de video: 3:40
YouTube kanaal: LXRY
Datum van publicatie: 27-11-2018

Bron: Mike Adam

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.