Horecatrends | Culinaire kijktips week 28

18-7-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Manuel Imanse denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Met deze week links naar een video over waarom kreeft zo duur is en een video waarin top chefs vragen beantwoorden van het publiek. Ook heb ik een interessante video gevonden waarin 10 keer totaal verschillende soorten sushi worden vertoond. Over een aantal schreven we al artikeltjes maar erg interessant om te bekijken.

Als bonus wil ik deze week een video met jullie delen die ik tegen kwam die ik tegen kwam tijdens het zoeken maar die voor sommige mensen misschien iets té gevoelig ligt. Het blijft onplezierig om beelden van stervende vissen te bekijken! In de video wordt uitleg gegeven over de gebreken van de traditionele vismethodes. Zo kan het sterven van de vis een tijdje duren nadat ze gevangen zijn. In deze tijd maakt de vis grote hoeveelheden hormonen aan, zoals adrenaline die de vis bitter en taai maken. Als de vis meteen na het vangen wordt gedood met een pin in de hersenen en het bloed word gedraineerd uit de vis zoals op de traditionele Japanse manier gebeurd, kan de vis wekenlang vers blijven in plaats van dagen omdat het rottingsproces niet zo snel op gang komt. Gedood op de traditionele Japanse manier kan de vis zelfs rijpen zoals vlees, zodat er een meer complexe smaak kan ontwikkelen. Doordat deze methode veel prijziger is dan de reguliere methode wordt deze vis alleen geserveerd in luxueuze sushi restaurants over de hele wereld omdat de smaak superieur schijnt te zijn. Als je maag het aan kan raad ik het zeker aan om deze fascinerende video hier te bekijken!

Waarom is Kreeft toch zo duur?

Kreeft is een delicatesse, maar waarom? Schijnbaar was kreeft vroeger juist voor de allerarmsten en werd het zelfs aan criminelen gegeven omdat kreeften bekend stonden als ‘kakkerlakken van de zee’. In de periode dat de Vikingen de zeeën onveilig maakten ontstond een radicale omkeer in Europa en werd het een elite delicatesse. Tegenwoordig zijn de prijzen zo duur door de lastige logistieke operatie en omdat kreeften erg gevoelig zijn voor ziektes. Ze moeten levend aankomen in de restaurants voor ze bereid kunnen worden, wat het transport ingewikkeld en duur maakt.

Lengte: 7:00

Kanaal: Business Insider

Datum: 06-07-2019

Sterren chefs beantwoorden vragen van publiek

In deze video beantwoorden chefs van wereldklasse zoals Massimo Bottura, Garima Arora, Anne-Sophie Pic en Yannick Alléno vragen van het publiek. Vragen over het verleden, de toekomst, wat zij de beste keukens ter wereld vinden en wat ze jonge chefs die aan het begin van hun carrière staan aanraden. Het is leuk om te zien hoe gepassioneerd en open ze vertellen over hun ervaringen, hoe ze de toekomst zien en wat voor verhalen ze willen vertellen met hun gerechten.

Lengte: 12:39

Kanaal: Fine Dining Lovers

Datum: 28-06-2019

10 sushi ervaringen waarvan je versteld zult staan

In deze video laat ‘Bring Me’ 10 food trends zien die allemaal over sushi gaan! Ze laten de gekste dingen zien die chefs doen met dit traditionele Japanse gerecht, zoals bijvoorbeeld micro sushi van maar enkele millimeters groot maken maar ook restaurants waar je je eigen vis kunt vangen die dan als sushi wordt verwerkt. Verder zie je hoe sushi donuts worden gemaakt en waar en hoe je een complete suhsi spa ervaring kunt beleven. Voor mij was het een makkelijke keuze omdat ik enorm fan ben van sushi dus ik hoop dat jullie deze video leuk vinden!

Lengte: 9:07

Kanaal: Bring me

Datum: 10-11-2018

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.