Horecatrends | Culinaire kijktips week 21

6-6-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Vera Rauwerda denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week video’s over een groep Filipijnse mannen, zij verzamelen vogelnesten uit grotten om hier vervolgens soep van te maken. En een filmpje over de traditionele olijfolie uit Italië, in deze video laten ze zien hoe dit gemaakt wordt. Als laatste een video over verschillende groente- en fruitsoorten waar je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord hebt!

Een gevaarlijk soepje | Kaviaar van de grotten

De mannen in dit filmpje komen uit de Filippijnen en wagen dagelijks hun leven om nesten van een bepaald soort vogel te verzamelen. Van deze vogelnesten wordt ‘bird nest’-soep gemaakt die voor hoge prijzen op menukaarten staat. Het werk is erg gevaarlijk omdat deze nesten zich hoog in grotten bevinden. Het beroep van een ‘nestenverzamelaar’ wordt generatie op generatie doorgegeven. Daarom zien veel Filippijnen dit werk als eer, ondanks dat het gevaarlijk is.

Lengte: 03:14

Kanaal: Great Big Story

Datum: 07-05-2019

Hoe wordt traditionele Italiaanse olijfolie gemaakt?

In deze video is te zien hoe de traditionele Italiaanse olijfolie wordt gemaakt. De video speelt zich af in een olijfoliemolen in Italië in de zuidelijke regio Puglia. In deze regio word 40% van de Italiaanse olijfolieproductie geproduceerd. Deze video geeft je binnen 4 minuten inzicht in hoe dit proces er precies aan toe gaat en waarom sommige olijfolies ‘Extra Virgin’ zijn!

Lengte: 04:25

Kanaal: Food Insider

Date: 13-05-2019

Vreemde groente- en fruitsoorten

In deze video zijn ze op bezoek bij Aaron Choi’s Girl & Dug Farms in San Marcos, California. Hij heeft verschillende groente- en fruitsoorten ontwikkeld, waar je waarschijnlijk nog niet eerder van hebt gehoord. Zoals bijvoorbeeld de ijsplant, witte aardbeien, oca, mahua en vlinderzuring. Aaron krijgt veel enthousiaste reacties van chefs! Wij herkende enkele producten (zoals de witte aardbeien) maar van sommige hebben wij ook nog nooit gehoord. Bekijk de video om te zien of jij deze vreemde soorten wel herkent!

Lengte: 03:19

Kanaal: Great Big Story

Datum: 14-05-2019

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.