Horecatrends | Culinaire kijktips week 21

22-5-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan onze collega Vera Rauwerda denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week video’s over een groep vissersvrouwen uit India, zij hebben iets bedacht waardoor ze meer oesters kunnen vangen! En een filmpje over een kathedraal gemaakt van brood in Italië. Als laatste een filmpje waarin te zien is hoe ze plastic maken van de overblijfselen van een kreeft.

Een kleine innovatie, een groot verschil

In het filmpje is een groep vissersvrouwen uit India te zien. Zij vissen naar oesters, maar dit is over het algemeen een lastige en zware klus. Soms verdienen ze maar 2 dollar per dag. Inmiddels hebben zij iets slim bedacht om op een gemakkelijke manier meer oesters te vangen. Benieuwd naar deze (goedkope) innovatie? Bekijk de video!

Lengte: 07:00

Kanaal: Scroll.in

Datum: 27-04-2019

Een kathedraal gemaakt van brood?

In San Biagio, een dorpje in Italië (Sicilië) wordt elk jaar tijdens Pasen een kathedraal gemaakt van brood, cornflakes en pasta. Het wordt gebouwd door de lokale bevolking en kost ongeveer drie maanden om de kathedraal te bouwen. Ondanks dat het er lekker uit ziet, is de kathedraal helaas niet eetbaar. Bekijk de video om het kunstwerk te bewonderen!

Lengte: 01:33

Kanaal: Great Big Story

Date: 10-05-2019

Plastic zakken gemaakt van kreeft

Kunnen de overblijfselen van schaaldieren de oplossing zijn voor het verminderen van het plasticgebruik? Het antwoord is JA! In het filmpje zie je hoe ze de overblijfselen van een kreeft gebruiken om plastic te maken.

Lengte: 01:56

Kanaal: South China Morning Post

Datum: 07-05-2019

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.